Nga Refik HASANI

Shërbimi Sekret  Informativ i Serbisë, i quajtur  BIA, me 7 gusht 2023, vendkalimin kufitar Serbi-Kosovë, Muçibabë Preshevë, ndaloi dhe mbajti mbi 40 minuta, zonjën Ardita Sinanin, Nënkryetare e Partisë për Veprim Demokratik, ish-Kryetare e Komunës Preshevës, dhe aktualisht është Këshilltare Politike e Kryeministrit Republikës Kosovës Albin Kurti.

Znj. Ardita Sinani, njiherit, është edhe Antare e Bordit Botues Ndërkombëtar “Gazeta e Alpeve”- media PanShqiptare e NdërBallkanike(ShqipëriKosovë-Mali i Zi-Lugina e Preshevës e Sanxhak-Maqedoni e Veriut, Mërgata Shqiptare).

Ky është diskriminim i llojit vetë, sepse duke vazhduar me avazim e vjetër si para viteve 1990-ta, pa kurrfarë shkasi dhe kështu instalojnë frikë, tmerr pasiguri dhe ata shqiptarë kanë mbetur shpërngulen dhe dëbohen nga trojet e tyre. 

Kur i shtojmë edhe ndalesa ndryshme mërgimtarëve, marrja biseda aktivistëve dhe veprimtarëve ndryshëm. Kjo është një vazhdim ndalesave bisedava  ishluftëtarëve UÇPMB-ës,  figurave politike, krijohet pasiguri për popullatënkësaj krahine, synim Serbia ka nxisë tensione

Kujtoj, po ashtu rastin  ku kufirin  mes Kosovës e Serbisë, Bërnjak, datën 27 korrik muajit kaluar, Kryetarin e Shoqatës,Kosova për Sanxhakun’’,  profesorin Ismet Azizi, Shërbimi sekret informativ i Serbisë, i quajtur  BIA, e mori bisedë informative, duke e ndaluar për tre orë kufi, dhe parashtrimi i pyetjeve rreth aktivitetet tij për/dhe lidhur me KrahinënSanxhakut.

Ismet Azizi, njiherit, është dhe Drejtor i “Gazeta e Alpevepër Sanxhakun me rrethina.

Shërbimi i Serbisë, jo vetëm nënshtetasit e vetë indalon, por i ndalon edhe nënshtetasit  e Republikës së Kosovës