Presidenti i Malit Zi, Jakov Milatoviq, deklaroi edhenjëherë se për Malin e Zi, Kosova është shtet i pavarurdhe se nuk do ketë vendim tjetër.

Njohja e pavarësisë Kosovës, anëtarësimi i vendit NATO dhe sanksionet ndaj Rusisë, si pjesë e politikës përbashkët jashtme dhe sigurisë Bashkimit Evropian, janë çështje përfunduara”, tha Milatoviq për RTV Sllovenia.

prill këtij viti, partitë pro-ruse malazeze iniciuantërheqjen e njohjes Kosovës, raporton evropaelire gjuhën serbe.

Koalicioni i partive pro-serbe e pro-ruse janë bisedime përpjesëmarrje qeveri.

Partitë cilat përbëjnë koalicioninPër ardhmërinë e Malit Zi” janë njohura për qëndrime nacionaliste pro-serbe dhepro-ruse, kundër pavarësisë Kosovës, anti-NATO dhepolitikave perëndimore./Malësia.org/Limit.al/