Kualiteti i jetës ndryshon nga njëri vend në tjetrin dhe në këtë pikë, norvegjezët dihet që qëndrojnë shumë lart.

Një detaj që tregon se si ata janë edhe shumë socialë me njëri tjetrin, është vjelja e pemëve.

Kur pemët u sjellin norvegjezëve shumë fruta, ata i varin ato jashtë oborrit, në mënyrë që kalimtarët të mund të ushqehen me to.

Nuk është çudi pse Norvegjia njihet si vend i mirëqenies sociale.