Tre këngë të Michael Jackson janë hequr nga shërbimet e transmetimit, pas pretendimeve të vazhdueshme se ato përmbajnë vokal të falsifikuar.

Monster, Keep Your Head Up dhe Breaking News të gjitha të paraqitura në albumin e përpiluar pas vdekjes së Jackson. Që atëherë këngët kanë qenë objekt i një çështjeje gjyqësore të ngritur nga një fans, i cili pretendon se vokali është nga një këngëtar tjetër.

Sony Music tha se heqja e tyre nga faqet e transmetimit nuk kishte asnjë lidhje me origjinalitetin e tyre. Në një deklaratë, ata e përshkruan veprimin si “mënyrën më të thjeshtë dhe më të mirë për të kaluar përtej bisedës së lidhur me këto pista njëherë e përgjithmonë”.

“Fokusi mbetet aty ku i takon – në projektet emocionuese të reja dhe ekzistuese që festojnë trashëgiminë e Michael Jackson. Këngët e mbetura të albumit mbeten të disponueshme”, përfundon deklarata. “Asgjë nuk duhet të lexohet në këtë veprim në lidhje me autenticitetin e gjurmëve – është vetëm koha për të lëvizur përtej shpërqendrimit që i rrethon.”

I publikuar në vitin 2010, “Michael” ishte albumi i parë me muzikë të papublikuar që u shfaq pas vdekjes së Jackson në 2009-ën.

Kur u publikua, kopertina e pasme e albumit Michael thoshte:

“Ky album përmban nëntë këngë vokale të papublikuara më parë të realizuara nga Michael Jackson. Këto këngë u përfunduan së fundmi duke përdorur muzikë nga këngët vokale origjinale dhe muzikën e krijuar nga producentët e vlerësuar.”

Megjithatë, pas dëgjimit të muzikës, fansat dyshuan për tre këngë, veçanërisht.

Edhe para se të publikohej albumi, familja e yllit ngriti dyshime nëse ai kishte performuar në të gjitha këngët.

Sony Music i mohoi pretendimet. Historia zyrtare është se Jackson i shkroi dhe i regjistroi këngët me ekipin e produksionit Edward Cascio dhe James Porte në vitin 2007. Megjithatë thashethemet pretendonin se vokalet u dhanë nga një këngëtar amerikan i quajtur Jason Malachi, i cili i mori meritat në një postim në Facebook të vitit 2011. Menaxheri i tij më vonë e mohoi këtë, duke pretenduar se postimi ishte i falsifikuar.