Bijë e oxhakut dhe e pragut tre Dëshmorëve të Kombit

Nga Xhane Sherif IMERAJpoete, bashkëvendase e saj

“MALOKE”- këtë rast fjalë e përdorur si ofendim.

Po ç`i duhet Shqipërisë dhe shqiptarëve, njëmalokesi Elisabeta Imeraj?

Bijë e oxhakut dhe e pragut tre Dëshmorëve KombitMbesë e një gjyshi ndër burrat nderuar krahinës dhe mbarë Tropojës, i cili e kam mbajtur për dore mbesen e tij që ditën e parë e ka dërguar kopësht, e gjer sa ka mbaruar universitetin, duke e shoqëruar me dashuri, e duke u ndjerë shumë krenar për mbesen çdo moment, dhe arritje, gjer ditën e fundit jetës tij. Bijë e një piloti, një intelektuali me vlera  larta njerëzore. E bija e një ekonomistje, një gruaje ZONJË mbi zonjat, fëmijet e saj i ndante katër cepet e shtëpisë dheu thoshte: “ .. lexoni me madhe t`ju dëgjoj kudo jem duke bërë punët shtëpi, apo duke qendruar. E cila gjatë gjithë kohës ishte shtëpi, dëgjonte ligje, nene, konventa, dëgjonte diagnoza ndryshme nga mjeksia, emra ndryshë ilaçesh nga fusha e farmaceutikës, anglisht, latinisht, etj, nga fëmijet e saj, sot gjithë profesionistë e nderuar në profesionin e tyre.“

Ç`i duhet Shqipërisë dhe shqiptarëve njëmalokesi Elisabeta Imeraj, ekselente kopësht le themi e gjatë gjithë studimeve saj, dhe vazhdon jetë, pasi është një maloke është mësuar mos i ndahet nxenurit dhe të përvetësuarit asnjëherë.

Ç`i duhet një malokesi Elisabeta Imeraj, e cila nuk i ka kërkuar as blerë ato poste ku është ulur gjer sot, por i ka merituar, ashtu siç do meritojë tjera edhe larta në vazhdim,… por kan qenë vetë ato poste kërkonin mbi të gjitha një NJERI me vlera tilla si Elisabeta, një profesioniste me dellin e drejtësisë, një intelektuale si ajo, një njeri me virtyte dhe vlera larta si Ajo.

Ç`i duhet Shqipërisë dhe shqiptarëve njëmalokesi Elisabeta Imeraj, një nënë dhe bashkëshorte e mrekullueshme, sot po bëjnë çmos ta dëmtojnë atë dhe familjen e saj, vetem e vetem se mes sorrash dhe laraskash, pullumbat e bardhë bëjnë shumë dallim, bien shumë sy, e kjo bardhësi, njerëzit e ligë e paafatë, i vret, i vërbon.

fund fundit ç`i duhet Shqipërisë njëmalokenga Tropoja si Elisabeta Imeraj, fundja , ç`i duhen as Alpet shqiptare, ç`i duhen krahinat malore qendrore, ç`i duhet krahina malore jugore, ç`i duhet Dardania, ç`i duhen gjithë këtamalokë” .

Pra , ç`i duhen Shqipërisë koka dhe gjymtyrët e saj ?!

Ç`i duhet Shqipërisë vetvetja ?!

Turp. Ofendimi, paragjykimi apo bullizmi i tillë, është i pa tolerueshem, por asnjë mënyrë nuk duhet kthyer njëjtën mënyrë, duke shpresuar se pjesa e madhe e shqiptarëve nuk jemi një nivel tillë gjykues dhe as kulturor.

Me këtë lloj ligjerimi ofendues, paragjykues dhe përçarës brenda institucioneve shtetërore dhe kudo, duhet merren institucionet përkatëse, ato etikës, moralit dhe integrimit institucional, mbrojtjes drejtave njeriut dhe çdo instance përkatëse.

Shqiptarë, vëllezër dhe motra, ne duhet ruajmë dhe të mbrojmë thesar tillë rrallë si intelektualja, sot Kryeprokurorja e Tiranës, Znj. Elisabeta Imeraj, dhe kërkojmë e mbrojmë shumë tillë gjitha viset shqiptare, ky vend bëhet, këtë vend ta gëzojmë me dinjitet.

Tiranë, 2 Prill 2022