Pas Shëngjinit edhe në bregdetin e Vlorës deti është tërhequr me disa metra.

I njëjti fenomen ndodhi në Shëngjin ku uji i detit u tërhoq me disa metra dhe nxori zbuluar ndërtimet që ishin ngritur mbi ujë.

Fenomeni i rrallë lidhet me zbaticat dhe lëvizjen e hënës dhe tokës.