Ministrja e Jashtme gjermane Annalena Baerbock tha sot se vendi i saj duhet të konsiderojë mundësinë e vendosjes së një embargoje ndaj naftës ruse lidhur me sulmin ndaj Ukrainës, që ka hyrë tashmë në javën e katërt të tij.

Gjatë një fjalimi mbi politikat e sigurisë ajo tha se ishte e rëndësishme të mbash një qëndrim dhe të mos heshtësh për shkak të varësisë ekonomike, ose energjetike.

Gjermania siguron rreth një të tretën e sasisë së naftës që importon, si dhe gjysmën e qymyrit dhe gazit natyror nga Rusia.

Kryediplomatja gjermane paralajmëroi gjithashtu rreth rrezikut të rritjes së ndikimit të Kinës mbi infrastrukturën energjetike në Afrikë dhe Azi, duke thënë se Gjermania së shpejti do të propozojë një strategji të re në lidhje me Pekinin.