Kur pavarësisht rrethanave të pazakonta vazhdojmë të jemi të varur nga zakonet e përditshme, mund të ndodhë që të futemi në probleme jetësore.

Psikologët evropianë këshillojnë se varshmëria ndaj zakoneve mund të jetë veçanërisht e keqe.

Ne ju sjellim tri zakonet më të zakonshme të jetës që mund të kenë pasoja për funksionimin e përditshëm.

Dush në mëngjes

Para se të ngriheni nga shtrati nesër në mëngjes, bëni këtë – merrni një pozicion force, si pozicioni “B për të fituar” me duar të shtrira për vetëm dy minuta, këshillon Amy Cidi, psikologe pranë Harvardit.

“Lëreni trupin tuaj t’ju tregojë se jeni i fuqishëm dhe se e meritoni, dhe se ju vetë bëheni më të pranishëm, entuziastë dhe autentikë”, tha ajo.

Lista e detyrave

Artikulli i parë në listën tuaj duhet të jetë heqja e asaj liste. Listat e detyrave janë aty ku vdesin detyrat e rëndësishme, pohon Kevin Cruz, një ekspert i menaxhimit të kohës. Në fakt, vetëm 40 për qind e asaj që është në listë është bërë. Problemi është se detyrat nuk kanë përparësi dhe përpjekja për t’i bërë të gjitha ato çon në probleme. Në vend të kësaj, merrni 15 deri në 30 minuta në ditë për t’u përqendruar në detyrat më të rëndësishme.

Larja e përditshme e flokëve

Flokët tuaj janë të mira, kështu që lërini të qetë për një ose dy ditë. Nëse i lani flokët çdo ditë, ju shkatërroni vajrat natyralë. Përveç kësaj, modeli i flokëve është shumë më i mirë një ditë pas larjes së flokëve.