I ftohti i acartë ka përfshirë Shqipërinë ditët e fundit ka shtuar edhe përdorimin e mjetëve ngrohëse si i vetmi shpëtim.

Por përdorimi masiv i tyre ka bërë edhe incidentet nga zjarri banesa rritet.

Komandanti i Stacionit nr.1 Zjarrfikësve Tiranë, Ilir Xhanari shprehet se gjatë stinës dimrit ngarkesa e rrjetit elektrik dhe përdorimi masë i gazit shkaktojnë jo pak probleme banesa.

Gjatë vitit 2021, bazë statistikave ka Drejtoria e MZSH, Bashkia Tiranë, ka patur rreth 250 zjarre në banesa. përgjithësi ndodhin nga bombulat e gazit dhe sistemet elektrike, thotë ndër tjera Xhanari.

Matilda Bombaj, Drejtore e Sektorit Dëmeve të Pasurisë SIGAL UNIQA Group Autria tregon se çfarë mbulon Sigurimi nga Zjarri ofruar nga kompania e madhe e sigurimeve vend dhe kush mund sigurohet.

Sipas znj. Bombaj, vitin e shkuar SIGAL UNIQA ka paguar te klientët e saj mbi 3 miliardë lekë dëmshpërblime pikërisht vetëm për Sigurimin nga Zjarri.

SIGURIMI NGA ZJARRI, ofruar nga SIGAL UNIQA Group Austria, mbulon siguruarin nga humbjet ose dëmtimet e zjarrit shkaktuara nga:

1.  Energjia elektrike

2. Shpërthimet e gazit

3.  Zjarri i shkaktuar nga rrufeja,

4.  Zjarri si pasojë e rënies mjeteve fluturuese mbi pronë apo ngarkesave rëna nga ky mjet;

5.  Zjarri i ardhur nga fqinji.

SIGAL UNIQA mbulon kostot e riparimit dhe kthimit të objektit apo aseteve gjendjen para dëmit.

Çdo strukturë apo individ ka një dokument pronësie mund mbulohet sigurim me një kosto financiare të përballueshme nga gjitha shtresat e shoqërisë duke nisur nga 0.5 euro për m2.

Kompania jonë, gjatë vitit 2021, vetëm Sigurimet e Pronës ka paguar te klientët e saj mbi 3.5 miliardë Lekë dëmshpërblime”, shprehet Bombaj.

Edhe pse shpenzojnë dhjetëra mijëra euro për blerjen e një prone, shqiptarët stepen ta sigurojnë atë edhe pse çmimi është fare minimal.

Një qytetari Shqipëri, bazuar ardhurat mujore, i duhen mesatarisht 50 deri 60 vite pune për blerë një shtëpi.

Por ndodh një përmbytje, tërmet apo zjarr dhe mundi e djersa e një jete tërë rrënohet pak sekonda.

Për këtë arsye, SIGAL UNIQA Group Austria, kompania lider tregun e sigurimeve, vjen me lehtësira reja për klientët e saj.

Kushdo sigurojë shtëpinë tani ka një mundësi të artë: ta blejë siguracionin duke e paguar me këste.

SIGAL, duke qenë pjesë e një grupi gjigand sigurimesh Europën Qendrore dhe Lindore, siç është UNIQA Insurance Group, nuk i frikësohet asnjë lloj dëmi, qoftë edhe miliarda euro.

Ndaj, mbi 22 vite ekzistencës sonë tregun shqiptar, ne kemi paguar mbi 400 milionë euro dëme  fusha ndryshme, qofshin ato shëndetësore, në banesa dhe biznese, automjete etj.

Kjo shifër do thotë rikthim gjendjen e mëparshme  qindra shtëpive e biznesve dhe mundësimin e vazhdimit jetës normale njëlloj si para se ndodhte fatkeqësia.

Mos prit ! Siguro pronën dhe shmang çdo të papritur!

Për shumë informacion:

Web: www.sigal.com.al

E-mail: info@uniqa.al

Whatsapp +355 68 60 62 829