-Le të flasim me hajdutët shqiptarë që kanë diploma universitare-.

BAHTIR  HAMZA, author,artsit

Bahttrih205@gmail.com

Date.15.Jan.2022 09:30 AM

NË MOTON E SË VËRTETËS

Është e rëndësishme që shqiptarët të njohin hajdutët e tyre, vjedhjet e tyre që kanë vjedhur pronën intelektuale të shumë shqiptarëve.

Shqiptarët mund të dalin fitimtarë vetëm duke paraqitur të vërtetën e popullit, njerëz që kanë lënë gjurmë në kohë, duke paraqitur të vërtetën në artin kulturor në kulturën e tyre, veçanërisht të shqiptarëve nacionalsitë të përndjekur, ata që u diskriminuan në artin kulturor ndaj politikës për të mbrojtur idealin e shqiptarëve në etikën kombëtare dhe për të mbrojtur pronën e tyre intelektuale që janë njerëz të ndritur në kulturën shqiptare që të mos harrohet e vërteta e tyre.

Shqiptarët edhe pse kanë diplomë universitare, nuk duhet të punojnë me vjedhje, as të bëjnë turp, duke instaluar vjedhjen e tyre të shqiptarëve me metoda të ndryshme vjedhjeje nga vetë shqiptarët… Por për vjedhjen e shqiptarëve, shqiptarët nuk mund të jenë të verbër në mënyrën e tyre.

E vërteta duhet të mbetet dhe të mbështetet për të gjithë shqiptarët që më vonë kanë një të vërtetë të fortë në etikën kulturore kombëtare sepse e vërteta jep fuqi dhe nder në sektorin e shërbimit të kombit dhe popullit dhe njohjen e njeriut me botën njerëzore. Për ta, njohja e kësaj të vërtete është detyrë e vetë njeriut që të tregojë të vërtetën në ngjarjet e kohës me përpjekje reale njerëzore.

Shqiptarët duhet të mbrojnë idealet e shqiptarëve në etikën kombëtare në etikën e kulturës dhe moralit dhe jo të vjedhin pronën intelektuale të shqiptarëv e të të huajve.

Vjedhja e Ilri Shaqirit dhe njerëzve të tij me diploma universitare është e trishtë.Kështu bëjnë shqiptarët me diploma universitare që vjedhin vlerën më të lartë të etikës kombëtare të familjes së Adem Jasharit.

Është e trishtueshme vjedhjet e ndryshme me metoda të ndryshme, të këtyre shqiptarëve që kanë bërë këta shqiptarë për familjen Shaba Jasharti, që këta shqiptarë me emrin e Adem Jasharit, frymëzojnë shqiptarët me vjedhje dhe furçë – libri e shpërndajnë falas.

Populli shqiptar e di se çfarë kanë thënë Shaban Jashari dhe Hamza Jashari për sulmet serbe ndaj politikës komuniste në Jugosllavi dhe funksionimin e tyre, hape videon,ndegjoje Hamza Shaban Jasharinhttps://www.youtube.com/watch?v=YDYqvC8uZSs dhe këta shqiptarë me diplomë universitare janë munduar t’i mbulojnë vjedhjet e tyre me metodën e ndërtimit dhe shkrirjes së estetikës së gjithë fjalisë. dhe, në dënimin e humbjes së atij origjinali, që është një dënim për Shaban Jasharin, dhe Hamza Jasharin, dhe kjo është marrëzi e atyre që janë ekspozuar me Diplomën e Universiadës duke vjedhur pronën intelektuale të familjes së Shaban Jasharit,në etikën kombëtare.

Por shqiptarët nuk e kanë aftësinë t’i zbulojnë këto vjedhje mes origjinalit dhe vjedhjes dhe ka nga ata që e përshtatin vjedhjen.

Ja emrat dhe fotot e këtyre shqiptarëve me diploma universitare që janë anëtar të „ Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës“ që vodhën pronën intelektuale të shqiptarëve për t’i dhënë famë dhe lavdi hajdutëve ilirë, Ilir Shaqirit për “panteonin” e tij kriminal.

Abdyl Kodroli, diku nga Suhareka, me origjinë Çerkezë, Prof.

Shyqri Galica, Dr.Prof, i cili nuk është as nga Gllaica e as nga Drenica dhe nuk ka lidhje me Drenicën.

Kudus Lame, nga Shqipëria-Serbe, ishte nxënës i mësuesve serbë në Shqipëri për artin luftarak komunist, i titulluar “Gjenerali” i Enver Hoxhës, i cili nuk është as i letërsisë shqipe dhe as shqiptar i mirëfilltë i gjuhës shqipe.

Areben Veselaj, Prof.as. fshatar i trashëguar i familjes prokomuniste për vjedhje dhe krim.

Ilir Shaqiri, fshatar nga Broja, banues në Prishtinë, me titull: “Magjistër i Letërsisë Shqipe”. Mjeshtër i vjedhjeve ,…..

hejjjj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krijuan një furçë – një libër krimi, liridashës me vjedhjen e lirisë  së pronësisë intelektuale, liritar, nga veprat e shqiptarëve, nga këngët e rapsodëve shqiptarë, nga fjalët e urta shqiptare dhe, dhe përdorimi i fjalëve turke dhe serbe në vjedhjet e tyre dhe hajdutët e tij me diploma universitare, më detyruan të shkruaj librin tim, të i demaskoj dhe të i ekspozoj vjedhjet e Ilir Shaqirit dhe vjedhjet e tyre, që edhe shqiptarët ta kuptojnë strukturën e vjedhjeve.

Pra ka shumë hajdutë shqiptarë, me diploma universitare që patën fatin të vjedhin dhe të koordinojnë vjedhjet e tyre për temat e Diplomave që u kanë dhënë Diplomë, Universiteti të Kosovës dhe  Univeristet të Shqipërisë-Serbe.

Kjo është një nismë që i fut shqiptarët me vjedhjen dhe një tentativë për të vjedhur pronën intelektuale nga vetë shqiptarët për të patur një diplomë universitare.

Pjesa e dytë në libër

SHQIPTARËT FITOJNË VETËM ME TË VËRTETËN