Kompania SIGAL UNIQA Group Austria vijon të mbajë vendin e parë tregun e sigurimeve jo vetëm për Shqipërinë por edhe për Kosovën dhe Maqedoninë.

Ky fakt vërtetohet jo vetëm nga raportet zyrtare të autoriteteve shtetërore por edhe nga media më prestigjoze vend, rajon dhe gjerë.

Ndërkohë, viti 2021 ishte një vit suksesi dhe vlerësimi për SIGAL UNIQA Group Austria, e cila u vlerësuame disa çmime rëndësishme

Sipas një rënditjeje publikuar nga media “SEE News”, SIGAL, kompania e themeluar nga Avni Ponari dhe pjesë e UNIQA Group Austria rënditet vendin e 62 Europën Juglindore sa i përket kompanive të sigurimit.

Sa i përket Shqipërisë, SIGAL UNIQA është kompania numër 1 e Sigurimit duke lënë pas kompanitë e tjera.

“SEE TOP 100 siguruesitështë një renditje e siguruesve mëdhenj Evropën Juglindore (pa përfshirë risiguruesit) përsa i përket primeve të shkruara bruto për vitin 2020.

gjitha dhënat kanë si burim bankat qendrore, regjistrat komercialë kombëtarë, komisionet e mbikëqyrjes financiare, shoqatat e sigurimeve, uebfaqet e qeverisë dhe korporatave e vetë kompanitë.

Një tjetër vlerësim ishte edhe ai i bërë nga revista ekonomike “Monitor”.

 “TOP 100 kompanitë mëdhanga revista Monitor (Vendi i parë sa i përket kompanive të sigurimit Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut).   

Pavarësisht pandemisë COVID-19 dhe tërmeteve të vitit 2019, kompania e madhe e sigurimeve në Shqipëri dhe rajon SIGAL UNIQA Group Austria kaloinjë vit suksesshëm duke u rënditur nga revista “Monitor” mes Top 100 kompanive mëdha në vend dhe numri 1 sa i përket atyre sigurimeve.

Kjo vjen si pasojë e seriozitetit marrëdhëniet me klientët, produkteve unike treg dhe pagimin kohë  dëmeve. Këto janë disa prej shumë arsyeve e bëjnë SIGAL UNIQA-n lidere tregun e sigurimeve.

Por nuk mbaron këtu. Gjatë vitit sapo lamë pas SIGAL UNIQA Group AUSTRIA-s iu akordua Çmimi “SUPERBRANDS ALBANIA’S CHOICE 2019/2020” nga prestigjozia “SUPERBRANDS INTERNATIONAL”

Ky Çmim i ofrohet brandeve dalluara fushën e tyrepër SIGAL UNIQA, industrinë e sigurimeve Shqipërisi edhe si një tregues i qartë përpozicionin solid brandit, prestigjin e biznesit të përfaqësuar, kënaqësinë, besimin dhe garancinë e klientëve. SIGAL UNIQA e merr këtë Çmim për të disatën herë rradhazi.

Por ne jemi krenarë gjithashtu jemi edhe pjesë e UNIQA Insurance Group, gjigandi austriak sigurimeve, i cili prej vitit 2007 zotëron shumicën e aksioneve SIGAL sh.a.

Viti 2021 ka qenë shumë i suksesshëm edhe për UNIQA-n, duke mos munguar as çmimet prestigjoze për kompaninë dhe CEO-n e saj, Andreas Brandstetter.

CEO i UNIQA Insurance Group, z. Andreas Brandstetter u zgjodhMenaxheri i Vitit 2021 në Austringa revistaIndustrie Magazin.

Industrie Magazin, si çdo vit, ka zgjedhur 1000 menaxherët mirë Austri.

Renditja bazohej dhënat e regjistrit tregtar të gjithë personave 5000 kompanitë industriale të Austrisë me qarkullimin lartë, dhjetë institucionet mëdha kredititsipas totalit të aktivevedhe fondacionet private lidhura me to.

listë ishin përfshirë gjithë personat aktivë operativë këto kompani, si anëtarët e bordit, drejtorët menaxhues dhe anëtarët e bordit mbikëqyrës.

Ashtu si vitet e kaluara, renditje nuk janë përfshirë politikanë, menaxherë shëndetësisë apo juristë.

Andreas Brandstetter, CEO i UNIQA Insurance Group, zuri vendin e parë renditje. Pas tij vjen menaxheri Raiffeisen-Holding NÖ-Wien, Erwin Hameseder, ndërsa Drejtori i Përgjithshëm i postës Georg Pölzlmban vendin e katërt.

“Forbes”: UNIQA Insurance Group, mes 3 kompanive mira sigurimit Europë

bashkëpunim me Statista, revista prestigjoze“Forbes” vlerësoi 20,000 kompani për gjetur punëdhënësin mirë botë.

Nga 20,000 kompani vlerësuara nëpër botë në renditjen ndërkombëtare punëdhënësve nga revista prestigjoze “FORBES”, UNIQA Insurance Group renditej mes 3 kompanive mira sigurimit në Evropë dhe vend 395-të botë.

Rezultati bëhet edhe i kënaqshëm kur merret parasysh se sondazh morën pjesë 150,000 punonjës nga 58 vende ndryshme.

SIGAL UNIQA Group Austria falenderon gjithë klientët e saj për besimin e tyre dhe ndjehet e vlerësuar  shqiptarët dhe jo vetëm i besojnë jetën, shëndetin, pronën, automjetin dhe pensionin.

Ne jemi mirënjohës dhe krenar për shërbimin ‘par excellence’ ndaj jush., ndërsa premtojmë vazhdimin e rrugës kemi ndjekur prej shumë se 22 vitesh tashmë edhe gjatë vitit sapo ka nisur. Faleminderit!