Mbi 1000 artistë nga të gjitha trojet etnike të Kombit Shqiptar do të zbarkojnë në Malësinë e Gjakovës me dt 10-11-12 qershor ne festivalin Sofra Dardane, edicioni i 18- të që do të organizohet nga Unioni Artistik i Kombit Shqiptar në bashkëpunim me bashkinë Tropojë dhe Qarkun Kukes në stadiumin e lojrave me dorë në qytetin e Bajram Currit.
Malësia e Gjakovës për tre netë do të shdërrohet në kryeqytet i kulturës kombëtare shqiptare.
Në prehër të Apeve, aty ku takohet Drini me Valbonen do të takoheni me perenditë e Eskilit.