Presidenti i SHBA-së Joe Biden ka vendosur të rrisë nga 15.000 në 62.500 numrin e refugjatëve që mund të hyjnë në vend vitin e ardhshëm, pas kritikave nga mbështetësit e tij se ai vazhdon ta mbajë numrin në një minimum të ulët historikisht.

“Sot, unë po ndryshoj pragun për pritjen vjetore të refugjatëve në Shtetet e Bashkuara, i cili tejkalon 62.500,” tha Biden në një deklaratë.

Menjëherë pasi mori detyrën në janar, ai premtoi të forconte programin e pritjes së refugjatëve, por më pas i befasoi aleatët duke vendosur të mbanin një numër të ulët.

Vendimi për të mbajtur përkohësisht tavanin e ulët historikisht të 15.000 refugjatëve, një numër i vendosur nga Donald Trump, solli një surprizë në kampin demokrat.

Në një deklaratë të hënën, Biden tha se lëvizja e tij e re “fshin numrin historikisht të ulët të vendosur nga administrata e mëparshme në 15.000 që nuk pasqyron vlerat amerikane si një komb që pranon dhe mbështet refugjatët”.