Prishtinë, 9 shkurt – Sot Prishtinë u formua këshilli organizativ për shënimin e 100 vjetorit ardhjes Hasan Prishtinës krye Qeverisë shqiptare Tiranë. Bartës i këtij manifestimi do jetë ITSHKSH Shkup, bashkëkoordinim me Shoqatën për kthimin e shqiptarëve shpërngulur dhe nga Familja e Hasan Prishtinës, përfaqësuar nga Mehmet Prishtina.
Për profilin politik, institucional e patriotik Hasan Prishtinëssi kryeministër do organizohen Konferenca, akademi, promovime librash Prishtinë, Shkup, Tiranë, Vushtri, Junik, Polac, Bllacë, me ç’rast figura eminente nga jeta publike dhe studiues shquar vendor dhe ndërkombëtar do shpalosin detaje panjohura nga jeta dhe vepra e Hasan Prishtinës.
gjitha këto aktivitete do fillojnë prill dhe do të përfundojnë me një akademi shkencore dhjetor këtij viti.

Sikundër dihet, Qeverisa e Hasan Prishtinës (7 dhjetor1921),përbëhej nga emrat çmuar kishte politika shqiptare e asaj kohe: Hasan PrishtinaKryeministër, LuigjGurakuqiministër i Punëve Brendëshme, Fan Noliministër i Punëve Jashtme, Zija Dibraministër i Luftës, Ahmet Dakliministër i Financave, Hoxhë Kadri Prishtinaministër i Drejtësisë, Haki Tefikuministër i Punëve Botore, Kristo Dakoministër i Arsimit.
Për fat keq kjo qeveri pati një jetë shumë shkurtër sepse menjëher pas emerimit te kesaj perberje, autoritetet sllave e kundershtuan fuqishem dhe permes bashkepuntorve shqiptar filluan nje fushate te eger te ndjekjes dhe shantazhit ndaj Kryeministrit Hasan Prishtina dhe ministrave te tij. ndërkohëqarqet sllave përkrahnin dhe shtyenin agjendat per formimin e nje qeverie me udheqes Ahmet Zogun, andaj per te shmangur nje vëllavrasje midis shqiptarëve, Kryeministri Hasan Prishtina, dha doreheqje vetem pese dite pas marrjes se detyres si Kryeminister.