Të gjithë udhëtarëve që hyjnë në Mbretërinë e Bashkuar do t’u kërkohet të marrin dy teste të koronavirusit gjatë karantinës në një përpjekje për të parandaluar që variantet të hyjnë në vend.

Testet do të kryhen në ditët 2 dhe 8 të periudhës së tyre 10 ditore të karantinës, pavarësisht nëse ata janë të izoluar në shtëpi ose në një hotel. Masat hyjnë në fuqi nga 15 Shkurti.

Pasagjerët do të duhet të qëndrojnë në dhomat e tyre për 10 netë, me rojet e sigurisë që shoqërojnë nëse dalin jashtë. Departamenti i Shëndetësisë tha se lëvizja do t’u mundësojë autoriteteve të ndjekin rastet e reja në mënyrë më efektive.

Përveç rregullave aktuale që kërkojnë që udhëtarët të mbërrijnë në Mbretërinë e Bashkuar, qoftë me anije, tren apo aeroplan, për të treguar provën e një testi negativ Covid-19 për t’u lejuar hyrja.

Ky test duhet të bëhet në 72 orë para udhëtimit dhe kushdo që arrin pa një të tillë përballet me një gjobë deri në 500 dollarë.