Edhe pse situata nga koronavirusi vijon të mbetet e brishtë, kryeministri francez, Jean Castex tha se Franca ka refuzuar një bllokim të tretë për shkak të virusit. Sipas tij, kostot ekonomike dhe njerëzore nuk mund të justifikohen.

Castex tha gjatë një konference për shtyp se vendimi për t’u mbyllur për herë të tretë është peshuar ndaj faktorëve të tjerë dhe ligjvënësit francezë kanë vendosur që është i pajustifikueshëm.

“Ne duhet t’i përmbahemi kufizimeve aktuale që kemi tashmë në vend, por situata sot nuk justifikon një bllokim të ri kombëtar.”