Çdo ditë, me një poezi të re rilind,

një dashuri të re per vargjet çdo ditë,

unë syrin tënd e kam hapin tim,

me hapin tënd, ti më çel një ditë.

 

S’di si do të ndihem, kur të mbarojë  kjo poezi,

At’herë  kur e  vdekur do ndihem për së gjalli,

as kur të gdhihem e të ngrysem, pa tënden frymë,

e me sytë ulur, me vete t’përshpëris:

“Eh më mori, sa shumë më mori malli”

 

E në mos mbaroftë kurrë kjo poezi,

Fjalën të jap, që çdo ditë e çdo natë,

më shumë do t’këndoj dhe shkruaj!

Përditë e për natë, pa ndalur asnjë çast,

vetëm ty, ty do të të dua prapë.

             ———-

 -Per Limit.al , nga Tirana, Janar 2021- 

 

 Në foto poetja Drita Lushi