Numri i rasteve me coronavirus në nivelin global tejkaloi shifrat e 80 milionë të shtunën, sipas të dhënave të mbajtura nga Qendra e Burimeve të coronavirusit të Universitetit Johns Hopkins.

JHU raporton se numri aktual i rasteve të njohura në të gjithë botën është të paktën 80,027,056. Të paktën 1,753,313 kanë vdekur në të gjithë botën, raporton cnn.

Shtetet e Bashkuara kryesojnë me më shumë vdekje dhe rastet më të konfirmuara në të gjithë botën. Ka të paktën 18,771,885 raste coronavirusësh dhe të paktën 330,345 kanë vdekur.

India, Brazili dhe Rusia pas SHBA kanë numrin më të lartë të rasteve të regjistruara të coronavirusit në botë.

Për sa i përket vdekjeve, SHBA, Brazili, India dhe Meksika kanë shkallën më të lartë të vdekshmërisë së lidhur me COVID-19.