Panelet diellore janë një gur themeli i revolucionit të energjisë së pastër.   

E megjithatë, ato kanë një të metë të madhe: kur ka re ato rrisin produktivitetin e tyre. Tani, një lloj i ri i panelit diellor është zhvilluar nga një student i inxhinierisë elektrike në Universitetin Mapua korr dritën ultraviolet nga dielli madje e bën atë edhe përmes reve të denduara.

Maigue shpreson që së shpejti të përdoret në dritaret dhe muret e ndërtesave të mëdha, duke i kthyer ato në burime të vazhdueshme të energjisë. Koncepti, i quajtur AuREUS, u shpik nga Carvey Ehren Maigue një student në Universitetin Mapua në Filipine.

Ai përdor grimca lumineshente nga mbetjet e frutave dhe perimeve që thithin dritën UV dhe e shndërrojnë atë në dritë të dukshme. Një film diellor më pas e kthen atë dritë të dukshme në energji. Kjo është e ngjashme me mënyrën se si thithim oksigjen dhe nxjerrim dioksid karboni, shpjegoi Maigue për Fast Company. Merr dritë ultraviolet dhe pastaj pas ca kohësh e shpërndan atë si dritë të dukshme.

Prototipi i Maigue për AuREUS është një panel i vetëm 3-me-2 këmbë i lyer me gëlqere që ai e instaloi në dritaren e banesës së tij. Në demonstratën e tij për çmimin James Dyson, ai tregoi se paneli i tij i provës mund të gjenerojë energji elektrike të mjaftueshme për të karikuar dy telefona në ditë.

Maigue thotë se këto panele do të mundësonin që ndërtesat të funksionojnë tërësisht me energji elektrike. Krijuesi gjithashtu thotë se fleksibiliteti i materialit, rrëshira mund të vendoset edhe në pëlhurë për veshje, lejon projektuesit të përdorin panelet në një larmi të ndryshme.