iPhone mbanë gjurmët e lëvizjeve tuaja në botë reale të cilat mund t’i shihni në një hartë.

Karakteristika pak e njohur është varrosur thellë brenda cilësimeve të iPhone tuaj dhe tregon lëvizjet tuaja të sakta gjatë muajve të fundit.

iPhone juaj ka një veçori të quajtur Shërbimet e Vendndodhjes, i cili përdor vendndodhjen tuaj për të përmirësuar karakteristika të ndryshme në pajisje.

Kjo përfshin Vende të Rëndësishme, një regjistër lëvizës i lëvizjeve tuaja në botën reale, të cilat më pas përdoren për të ofruar shërbime të tjera. Për shembull, nëse iPhone juaj e di për udhëtimin tuaj të përditshëm, ai mund të sigurojë informacione për kohën e duhur për udhëtimin tuaj.

A është i sigurt lokacionet e rëndësishme të iPhone?

“Vendndodhjet e rëndësishme janë të koduara dhe nuk mund të lexohen nga Apple”, sipas Apple. Kjo do të thotë që informacioni i vendndodhjes ruhet në iPhone tuaj dhe është i koduar dhe i shkëputur nga ju nëse ka nevojë të largohet nga pajisja.

Asnjë person i huaj nuk mund të shohë Vendndodhjet e tua të Rëndësishme, dhe ato nuk janë të arritshme as përmes iCloud.

Dhe edhe nëse një palë është duke përdorur iPhone-in tuaj, ata nuk mund të hyjnë në Vende të Rëndësishme pa kaluar së pari një bllokim ID Face ose Touch ID.

Si të gjeni hartën tuaj të vendndodhjes iPhone?

Së pari, nisni aplikacionin Cilësimet në iPhone tuaj, pastaj trokitni lehtë mbi pjesën e Intimitetit. Pastaj klikoni në Shërbimet e Vendndodhjes dhe lëvizni në fund të faqes, ku do t’ju duhet të trokitni në Shërbimet e Sistemit.

Shkoni te skedari i Vendndodhjeve të Rëndësishme, në të cilën pikë do t’ju kërkohet të regjistroheni me Face ID, Touch ID ose kodin tuaj.

Ju duhet të shihni një listë të gjatë të qyteteve, në të cilat mund të futni për të gjetur lokacione të ndryshme ku keni qenë më parë. Të gjitha këto vende janë të stampuara me kohë, dhe janë përfshirë në një hartë në krye të ekranit.

Si të fshini vendet e rëndësishme të iPhone?

Ju gjithashtu mund të goditni butonin Clear History brenda Vendndodhjet e Rëndësishme, që fshin vendndodhjet tuaja të mbledhura deri më tani.

Përndryshe, mund të ndryshoni plotësisht Shërbimet e Vendndodhjes, megjithëse kjo do të thotë se do të humbni disa nga veçoritë e dobishme të hartës.

Ne kemi pyetur Apple se sa shpesh azhurnohet gjurmuesi me vendndodhjen tuaj dhe si funksionon se ku janë adresat e shtëpisë dhe punës tuaj.