Jo vetëm rrudhat, flokët gri, duart dhe qafa zbulojnë moshën e vërtetë të një personi. Ka shumë shenja të tjera të plakjes që nuk vihen re në shikim të parë. Janë pikërisht disa detaje të tjera që i shtojnë më shumë vite gjinisë femërore. Ne jemi të sigurt që ndryshimet gjatë plakjes nuk e shkatërrojnë një grua, por i japin asaj një bukuri dhe joshje të veçantë.

Mirëpo, njohja e këtyre ndryshimeve mund të jetë e dobishme, prandaj më poshtë mund të lexoni një listë me shenja delikate, por shumë demostrative që zbulojnë moshën e vërtetë të grave:

Balli bëhet i sheshtë

Balli mund t’ju ”tradhëtojë’’, sepse me kalimin e moshës, ai bëhet më i sheshtë, edhe pse mbetet i lëmuar, balli tregon moshën e vërtetë të një gruaje.

Buzët bëhet më të thata dhe e humbasin madhësinë e tyre

Fatkeqësisht, forma e buzëve tuaja ndryshon me kalimin e viteve. Ato e humbasin madhësinë e tyre, bëhen më të thata dhe krijohen të ashtuquajturat rrudha rreth tyre. Buzët që dikur ishin të lëngshme, të plota dhe sensuale bëhen vizualisht më të vogla dhe të holla.

Kërthiza ndryshon gjithashtu

Kjo pjesë e trupit mund të ndryshojë pamjen e saj origjinale me moshën për shkak të ndryshimit në peshë, piercing dhe pas lindjes së fëmijëve.

Rrathët e syve bëhen më të dukshëm

Shtresa nënlëkurore e yndyrës bëhet më e hollë për shkak të prodhimit të ulët të kolagjenit pas moshës 30 vjeç. Lëkura rreth syve humbet densitetin e saj, bëhet më transparente dhe fillon të tregojë enët e gjakut, gjë që çon më pas në shfaqjen e rrathëve të errët nën sy.

Rritet llapa e veshit

Llapat e veshëve janë gjithashtu një tregues i moshës, ashtu si duart dhe qafa. Sado befasuese është, gratë kujdesen për to shumë më pak sesa për pjesët e tjera të trupit. Fatkeqësisht, llapat e veshëve gjithashtu humbasin shtresën e hollë të yndyrës dhe elasticitetin e tyre. Si rezultat, ato zmadhohen.

Bien vetullat

Kur jemi të rinj, tensioni i mirë i lëkurës i mban vetullat në vend dhe nuk i lejon ato të “rrëshqasin” poshtë. Por me kalimin e moshës, kolagjeni që mban elasticitetin dhe qëndrueshmërinë e lëkurës sonë nuk prodhohet më aq aktivisht dhe muskujt e fytyrës dobësohen dhe bien për shkak të gravitetit. Si rezultat, vetullat tona gradualisht lëvizin poshtë, duke u shtypur nga ata muskuj dhe fillojnë të varen mbi sytë tanë, gjë që i jep fytyrës tonë një pamje të zemëruar.

Përmbyset “trekëndëshi i rinisë”

Kur jemi të rinj, forma e fytyrës sonë të kujton një trekëndësh me majën e drejtuar poshtë dhe bazën përgjatë ballit. Quhet thjesht “trekëndëshi i rinisë”. Por situata ndryshon me moshën – ai kthehet përmbys me bazën e saj poshtë. Shtresa nënlëkurore e dhjamit “rrëshqet” poshtë fytyrës me kalimin e viteve, faqet humbin elasticitetin e tyre të mëparshëm. Si rezultat, ne nuk dukemi më të rinj si më parë.

Lëkura zbehet dhe humbet shkëlqimin e saj

Është e pamundur të mos vësh re se fytyra humbet pamjen e saj të shëndetshme dhe me shkëlqim, dhe bëhet më e zbehtë me kalimin e moshës. Arsyeja kryesore është sinteza e zvogëluar e kolagjenit dhe elastinës. Gjithashtu, kujdesi i pamjaftueshëm ose i papërshtatshëm, mungesa e gjumit, lodhja, një dietë e sëmurë dhe zakone të këqija kontribuojnë edhe në këtë proces.