Revista e njohur angleze, e specializuar në udhëtime, publikoi klasifikimin e saj të përvitshëm.

Ashtu si çdo vit, revista angleze Time Out, ka bërë klasifikimin e 40 lagjeve më trendy të momentit, duke u kërkuar ekspertëve lokalë, trendsetter dhe influencer se cilat vende përfaqësojnë më së miri stilin dhe shpirtin e qyteteve të mëdha në botë, në lidhje me ushqimin, artin, kulturën, personalitetin dhe atmosferën.

Klasifikimi, i cili ndër të tjera, synon të zbulojë qoshe të fshehura dhe pak të njohura, këtë vit mori një kuptim disi të veçantë – gjatë muajve të karantinës, nëpër këto lagje u dobësua dimensioni turistik në favor të atij të lidhur me përditshmërinë e banorëve vendas, duke ofruar shërbime dhe mjedise që ishin pak a shumë të rehatshme për rezidentët.

Me pak fjalë, parametrat që u morën në konsideratë për zgjedhjet e këtij viti ishin të ndryshëm nga ato të viteve të mëparshme.

10. Marrickville, Sidney

9. Haut-Marais, Paris

8. Dennistoun, Glasgow

Shutterstock

 

7. Shaanxi Bei Lu/Kangding Lu, Shanghai

(Photo by VCG/VCG via Getty Images)

6.Wedding, Berlin

Photograph: Dagmar Schwelle / VisitBerlin

5. Yarraville, Melburn

4. Bedford-Stuyvesant, Nju Jork

Photograph: Time Out/Ali Garber

3. Sham Shui Po, Hong-Kong

Photograph: Tatum Ancheta

2. Downtown, Los Anxhelos

Photograph: Michael Juliano

1. Esquerra de l’Eixample, Barcelona

Set featured image

 

Burimi i fotove: Time Out