Një shkencëtar australian me emrin John O’Sullivan u frymëzua nga teoria e Stephen Hawking për avullimin e vrimave të zeza dhe valët e tyre vijuese të radios. 

Ai u përpoq t’i gjejë ato dhe të vërtetojë teorinë e saktë. Ndërsa e bëri këtë, ai zbuloi se këto sinjale të dobët ishin të vështira për tu dalluar nga zhurmat e valëve më të larta në sfond të të gjithë universit. Këto sinjale kishin udhëtuar në distanca kaq të gjera dhe ishin aq të vogla dhe të shtrembëruara nga gazi dhe pluhuri i hapësirës në të cilën kishin kaluar.

Kjo do të thoshtë se forma e tyre e valës kishte ndryshuar nga një goditje e mprehtë dhe lehtësisht e identifikueshme, në një kurbë të rrafshuar. Ishte për shkak të kësaj që O’Sullivan dhe bashkëkohësit e tij të kërkimeve u përpoqën të krijojnë një mjet që mund të identifikojë dhe filtrojë valët specifike të radios.

Pas punës shumë të vështirë, O’Sullivan dhe një koleg ishin në gjendje të krijonin një mjet bazuar në një formulë matematikore, e cila do t’i ndihmonte ata të gjejnë këto valë, duke bllokuar sinjalet e radios të jashtme për të identifikuar ato të dobishme. Sidoqoftë, ata ishin të pasuksesshëm në gjetjen e valëve të radios të një vrime të zezë.

John O’Sullivan po punonte për CSIRO dhe ishte i ngarkuar të gjente një mënyrë që kompjuterët të komunikojnë pa tela, një sistem i ngjashëm me wireless. Duke kujtuar studimin e tij të mëparshëm për vrimat e zeza dhe mjetet që ai i krijoi për të identifikuar valët e radios, O’Sullivan u kthye përsëri në mjetin që ai kishte bërë më parë.

Duke përdorur formulën matematikore të kësaj pajisje ai ishte në gjendje ta modifikojë atë, duke përdorur këtë si një bazë për Wi-Fi për të kërkuar sinjale radio të dobëta dhe të paqartë në mjediset më të zhurmshme. Kjo shpikje e paracaktuar dhe e paqëllimshme i dha CSIRO një çmim prej afërsisht 1 miliard dollarë në honorare.

O’Sullivan e patentoi atë në vendin e tij të lindjes së pari në 1992, pastaj më vonë në Sh.B.A. në 1996. Pra, falë Stephen Hawking që frymëzoi John O’Sullivan për të na dhënë aksidentalisht të gjithëve Wi-Fi!