Të titulluar ‘Cinéma Sur L’eau’ (ose, kinema mbi ujë), eventi shënon përurimin e ‘Paris Plages’, një program vjetor veror që ofron sporte në natyrë dhe aktivitete të kohës së lirë në brigjet e lumit detar dhe bassin de la villette.

Përvoja e pazakontë e kinemasë është vendosur të zhvillohet në 18 korrik të vitit 2020, me një shfaqje falas të filmit të gilles lellouche ‘le grand bain’. Paris Plages është planifikuar të mbahet nga 18 korriku deri në 30 gusht, 2020, duke ftuar parizianët dhe vizitorët njësoj të pushojnë dhe të shijojnë brigjet e lumit Seine.

Kinemaja lundruese do të shënojë hapjen e programit të këtij viti, me një flotë prej 38 anije elektrike që sigurojnë masa distancimi sociale për të pranishmit. Përveç kësaj, 150 karrige do të jenë të disponueshme në zonën e Paris Plages për ata që duan të shikojnë filmin nga Quai de Seine në një ekran 16 x 9 metra.