Me një popullsi prej mbi 1 miliardë njerëz, nuk është për t’u habitur që Kina ka rreth 854 milion përdorues me akses në internet, duke e vendosur atë në krye të listës.

 

Shtetet e Bashkuara kanë numrin më të madh të ofruesve të Internetit në botë, me numrin e tyre më të lartë se 7,000. Islanda është vendi me përqindjen më të lartë të përdoruesve të Internetit në mesin e popullatës së saj, me 98,25% të njerëzve që kanë akses në internet.

 

Interneti është bërë një domosdoshmëri në kohët moderne. Megjithatë, ai ka ndihmuar njerëzimin të zhvillohet jashtëzakonisht, duke na dhënë qasje më të lehtë në sasi të mëdha të të dhënave dhe duke na lejuar të komunikojmë me njerëz në të gjithë botën.

Ne mund të transferojmë të gjitha llojet e të dhënave menjëherë, të porosisim ndonjë gjë në internet dhe të telefonojmë të afërmit tanë duke përdorur thirrje me video, të cilat pothuajse dukeshin si trillime shkencore vetëm një dekadë më parë.

 

Megjithatë, ka shumë pjesë të botës që nuk kanë qasje në internet. Vlerësohet se rreth 40% e popullsisë botërore ka akses në internet sot. Nëse konsiderojmë se numri ishte vetëm 1% në 1995, ne mund të shohim se sa shpejt u rrit interneti dhe u bë pjesë e jetës sonë të përditshme. Në këtë artikull, ne do të hedhim një vështrim në vendet që kanë numrin më të madh të përdoruesve të Internetit.

 

Interneti si një mënyrë e jetës

Nëse dikush ju pyeti se cili vend ka numrin më të madh të përdoruesve të internetit, shumica e njerëzve me siguri do t’i përgjigjen Kinës. Me një popullsi prej mbi 1 miliardë njerëz, nuk është për t’u habitur që rreth 854 milion prej tyre kanë qasje në internet. Vendi është i njohur për teknologjinë dhe është shtëpi për shumë kompani që prodhojnë teknologji.

India zë vendin e dytë, për çudi, me 560 milion përdorues të Internetit. Vendi ka shumë zona rurale, ku shumica e njerëzve nuk kanë qasje në internet. India ka disa lidhje nën det dhe një lidhje interneti tokësore, dhe qeveria e saj është duke kërkuar të zgjerojë rritjen e eko-sistemeve të bazuara në Internet. Vendi vazhdon të bëjë përparime domethënëse në teknologji, kryesisht falë Internetit.

Më në fund, Shtetet e Bashkuara zënë vendin e tretë, me 293 milion përdorues të internetit. Kjo është veçanërisht mbresëlënëse, duke parë sesi popullsia e SHBA është 324 milion njerëz. Ka kuptim vetëm pasi Shtetet e Bashkuara janë vendlindja e Internetit dhe një vend që vazhdimisht përpiqet të vendosë prirje të reja në gjithçka, përfshirë teknologjinë.

Shumica e lidhjeve të Internetit në SH.B.A. sigurohen nga sektori privat dhe janë jashtëzakonisht të larmishme. Ekzistojnë shumë lloje lidhjesh të disponueshme, si dhe një larmi e madhe e shpejtësive me çmime të ndryshme. Vlerësohet se 90% e të rriturve në Shtetet e Bashkuara përdorin Internetin.

Pas SH.B.A., kemi Indonezinë, me 171 milion përdorues të Internetit. Pavarësisht se është një mënyrë relativisht e re e komunikimit për vendin, Interneti është përhapur shpejt në të gjithë Indonezinë dhe u bë një pjesë e rëndësishme e jetës së përditshme në vend.

Indonezia pasohet nga Brazili, me 149 milion përdorues të internetit. Interneti nisi mjaft herët në Brazil në 1988, dhe përdorimi i tij është rritur me shpejtësi në vitet e fundit. Njihet si vendi ku njerëzit kalojnë një kohë të jashtëzakonshme në shfletim në internet. Vende të tjera me një numër të lartë të përdoruesve të Internetit përfshijnë Japoninë, Rusinë dhe Meksikën, midis shumë të tjerave.

Eshtë vërtet mbresëlënëse të shihet se sa shpejt një medium i ri siç është Interneti arriti të përhapet në të gjithë botën. Ka sjellë shumë përparime në teknologji, mjekësi, tregti dhe komunikim, ndër shumë gjëra të tjera. Ka ndryshuar mënyrën se si ne konsumojmë media përmes shërbimeve streaming dhe na dha më shumë akses në të gjitha llojet e të dhënave.

Lista e vendeve të renditura si përdoruesit më të mëdhenj të internetit

1 Kina 854

2 India 560

3 Shtetet e Bashkuara 293

4 Indonesia 171

5 Brazil 149

6 Nigeria 123

7 Japan 1119

8 Russia 116

9 Bangladesh 96

10 Meksikë 88