Bateritë e gjendjes së ngurtë dhe bateritë me gjendje të lëngshme të dyja kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre. 

Studiuesit në Universitetin e Teksasit mendojnë se mund të kenë më të mirën nga të dy botët me baterinë e tyre të re prototip. Prototipi i tyre eliminon të dyja disavantazhet dhe shfrytëzon avantazhet e të dy llojeve, dhe mbase më të rëndësishme, gjithashtu funksionon në temperaturat e dhomës.

Bateritë e gjendjes së ngurtë, të tilla si bateritë e jonit, ofrojnë një kapacitet të konsiderueshëm të përgjithshëm për ruajtjen e energjisë, por ato përballen me përkeqësim me kalimin e kohës në varësi të faktorëve të shumtë si mjedisi dhe zakonet e përdorimit.

Bateritë e gjendjes së lëngshme japin energji në mënyrë më efikase, ato përkeqësohen më pak me kalimin e kohës, por problemi i tyre është se kërkojnë burime shtesë për t’i mbajtur ato të ngrohura për të qëndruar të lëngshme, zakonisht mbi 240 ° C. Elektrodat në këtë bateri të re, megjithatë, mund të mbajnë likiditetin e saj në 20 ° C.

Kjo bateri mund të sigurojë të gjitha përfitimet e gjendjes së ngurtë dhe të lëngshme, duke përfshirë më shumë energji, rritjen e stabilitetit dhe fleksibilitetin, pa të metat përkatëse, duke kursyer edhe energji anode, bateria përfshin një aliazh kaliumi.

Meqenëse përbërësit kryesorë të baterisë janë të lëngshëm, shkallëzimi i madhësisë së tij është shumë më i lehtë kur krahasohet me një bateri të gjendjes së ngurtë. Ne mund të formësojmë dhe formojmë bateri të tilla për të fuqizuar gjithçka nga telefonat inteligjentë në infrastrukturën e energjisë së rinovueshme në shtëpi.