Firma Izraelite Electreon Wireless synon të krijojë dhe ndërtojë rrugën e parë elektrike në botë, me projektin e tyre demo në Tel Aviv. 

Ajo do të formojë një shtrirje prej 2 km (1.2 milje) midis universitetit të Tel-Avivit dhe stacionit të tyre kryesor të trenit.

Vetë koncepti mundëson që EV të ngarkohet gjatë ngasjes, duke siguruar që energjia të mund të ndizet në lëvizje dhe niveli të maksimizohet. Kjo thuhet se është veçanërisht e rëndësishme kur automjetet elektrike bëhen plotësisht autonome.

Demo në Tel Aviv ndjek testin e suksesshëm të ngarkuesit Electreon me wireless të renault Zoe në vitin 2019 si dhe një kamion elektrik dhe rimorkio në Suedi në mesin e vitit 2020.

Kjo e fundit është pjesë e rrugës inteligjente gotland, ku deri në nëntor të vitit 2020, mbështjelljet e bakrit do të shtrihen në 2.5 milje rrugë në ishullin suedez. Ajo do të mbështesë një shërbim transporti për në aeroport.

Mbështjelljet transmetojnë energji me wireless tek një marrës nën EV, dhe dy të tretat e një milje rrugë mund të vendosen brenda natës. Një plan i ngjashëm është caktuar për Tel Avivin në mesin e gushtit të vitit 2020.

Fillimisht, 1 km (0.6 milje) e mbështjelljeve të karikimit duhej të futeshin në rrugë, por tani kjo është rritur në 2 km (1.2 milje). Plani i ri ka për qëllim vazhdimin e rrugës elektrike nga universiteti në stacionin e trenit dhe më pas në një rrugë të mëtejshme rreth qytetit.