Syzet multifunksionale që mund të monitorojnë shëndetin tuaj, ju lejojnë të luani video lojëra me sytë tuaj dhe njëkohësisht të shërbejnë si syze dielli. 

Teknologjia e re e veshur e ndërtuar në Universitetin e Koresë, Seul, mund të sigurojë të dhëna më të përparuara personale shëndetësore sesa pajisjet si Fitbits ose orë të zgjuara.

Pajisjet që matin sinjalet elektrike nga truri ose sytë mund të ndihmojnë për të diagnostikuar kushte si epilepsia dhe çrregullimet e gjumit, si dhe në kontrollin e kompjuterave. Një sfidë e gjatë në matjen e këtyre sinjaleve elektronike ka qenë në zhvillimin e pajisjeve që mund të mbajnë kontaktin e nevojshëm fizik midis sensorëve të veshur dhe lëkurës së përdoruesit.

Studiuesit tejkaluan këtë çështje duke integruar elektroda të buta, përçuese në xhamat e tyre që mund të monitorojnë me wireless sinjalet elektrike. Teknologjia mund të zbulojë dritën ultravjollcë, të interpretojë lëvizjet e trupit ose pozicionet dhe të veprojë si një ndërfaqe njeri-makinë, duke lejuar që veshësi të kontrollojë video lojërat me vetëm lëvizjen e një syri.

Korniza e syzeve është ndërtuar me një printer 3D, para se elektrodat fleksibël të shtohen pranë veshëve dhe syve. Një qark pa tel për të kuptuar lëvizjen dhe dritën UV u përfshinë në anët e syzeve, dhe një xhel me përgjegjësi UV u injektua në lente, do të thotë që ata i përgjigjen dritës dhe mund të ndryshojnë ngjyrën për tu bërë syze dielli.

Aksesorët personalë, siç janë syzet dhe orët që ne zakonisht i mbajmë në jetën tonë të përditshme, mund të japin informacione të dobishme nga trupi i njeriut, u shpreh krijuesi I tyre. Syzet elektronike mund të jenë të dobishme për kujdesin dixhital të shëndetit ose aplikimet e realitetit virtual.