Nga Sheradin BERISHA – Kosovë

Në ish’Jugosllavi (1945 – 1990), parimet themelore të LKJ’së, janë ndërtuar mbi bazën e ‘fryteve të revolucionit të UNҪJ’së, të vëllazërim – bashkimit, e të besnikërisë ndaj Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë vetëqeverisëse të Titos”.

Mbi këtë bazë është ndërtuar i gjithë sistemi politikë i atij regjimi edhe në Kosovë. Madje mbi këtë frymë u krijua edhe një klasë politike shqiptare, nën tutelën e së cilës u profilizua edhe një “elitë intelektuale” shqiptare, e cila fillimisht kishte kaluar nëpër “sita” të regjimit, për të parë besnikërinë dhe lojalitetin e tyre ndaj doktrinës komuniste-titiste.

Intelektualët “elitarë” si anëtarë të devotshëm të LKJ’së, bartnin edhe pozita politike’pushtetore në institucionet e regjimit. Dhe, njëri nga “elitarët” e partisë dhe të regjimit komunist – nga gjysma e dytë e viteve 70’të, ishte padyshim edhe Petagogu i Ri i Universitetit të Kosovës në Prishtinë (1974) Isa Mustafa, aktualisht Kryetar i Lidhjes Demokratike të Kosovës.
(***)
Në vazhdim lexoni rrugëtimin politik të Isa Mustafës gjatë viteve të regjimit komunist të Tito – Millosheviq (1980 – 1990), bazuar në dokumentet arkivore të kohës:
__________
SHERADIN BERISHA: KARIERA POLITIKE E KRYETARIT TË LDK’së, ISA MUSTAFA – GJATË REGJIMIT KOMUNIST (1980 – 1990)
/Pjesa e parë/
http://www.pashtriku.org/?kat=64&shkrimi=3402
***
Pjesa e dytë
http://www.pashtriku.org/?kat=64&shkrimi=3403
***
Pjesa e tretë
http://www.pashtriku.org/?kat=64&shkrimi=3404
***
Pjesa e katërt
http://pashtriku.org/?kat=64&shkrimi=3408
***
Pjesa e pestë
http://pashtriku.org/?kat=64&shkrimi=3433