Unioni Artistik i Kombit Shqiptar uron të gjithë besimtarët bektashinjë:
Gezuar ditën ku çdo gjë rigjallërohet, lind shpresa, ringjallja e gjithë njerëzimit.
Gezuar festën e Sulltan Nevruzit.
Gezuar ditëlindjen e Hazreti Aliut.
Uron të gjithë demokratët e Shqipërisë:
Gezuar ditën e fitores së demokracisë mbi diktaturën më të egër, më gjakatare, më çnjerëzore në Europë, mbi të vetmin regjim ateist në Botë.
Në keto ditë të veshtira për shqiptarët, por edhe për gjithë njerëzimin, ku Bota po përballet me antiKrishtin, Covidin-19- të që e ka mbërthyer Planetin si oktapod dhe po i injekton njërëzimit vdekjen të lutemi që në këtë dyluftim të tmerrshëm të ngadhënjejë jeta mbi vdekjen.
Lutemi sot në ditëlindjen e Atij që sakrifikoj shumë për të drejtën dhe të vertetën hyjnore, Hazreti Aliut, kusheririt dhe dhëndërrit të Profetit Muhamet ( Met- Madit), Mendjendriturit, Pejgamerit të fundit në tokë, autorit të Librit të Shenjtë, Kuranit, që është baza e besimit islam, i cili vuajti shumë për ta nxjerrë vendin nga ërrësira e urrejtja në dritën e mirësisë dhe paqes.
Të lutemi për njerëzimin e të solidarizohemi për ta mundur ushtrinë e pamëshirëshme të antikrishtërve që po na kërcënon me ditën e Kiametit.
Të gjithë bashkë do të ja dalim, të triumfojnë mbi këtë pandemi që udhëheqësit botërorë e kanë quajtur luftë.
Sot më shumë se kurrë për shqiptarët por dhe për gjithë Botën është domethënës mesazhi i thuprave të Moisiut tonë Gjergj Kastriotit (Skenderbeu).
Të gjithë bashkë do ta fitojmë betejën me armikun e padukshëm por me fuqi shfarosëse.
Sot kontributi i gjithësecilit e gjithësecilës është i dobishëm.
Motoja e kësaj lufte duhet të jetë, “Shpeto një jetë”, frymëzuar nga mesazhi proverbial i Nënës së Botës, lapsit të Zotit në tokë, Shenjtorës Nënë Terezës:
“Mos u dorëzo”.
Ti lutemi sot Zotit me gjuhën e gjithë shenjtorëve që u sakrifikuan për njerëzimin, të misionarëve të drejtës hyjnore, të vertetës, të paqes, të mirësisë, të harmonisë.
Ti lutemi Perendisë që ashtu siç nuk e braktisi Krishtin e madh ( Isain), të mos na braktisë as ne në këto ditë tragjike, por me fuqinë e tij të shpetojë njerëzimin nga ushtria e antiKrishtërve.
Ti lutemi që të çlirojë popujt nga shtypia e shfrytezimi i të gjithë despotëve, diktatorëve, autokratëve, tiranëve, sulltanëve, kalifëve jezidë, carëve të rinj kudo në Botë dhe gjithëkund të fitojë demosi mbi kracitë e uzurpuara, të mbizotërojë e drejta dhe e verteta, midis njerëzve të kthehet harmonia, bashkëjetesa e toleranca ndërfetare e ndëretnike, humanizmi e solidariteti njerëzor, emancipimi shoqëror e prosperiteti, begatia e lumturia.
Ti lutemi Zotit me psalmet e Davidit për shpetimin e njerëzimit nga ushtria gjakatare e antiKrishtërve.
Të gjithë bashkë e të solidarizuar, me ndihmën e Zotit e bekimin e tij do ta fitojmë këtë luftë.
Në mejdanet e dyluftimeve të njerëzimit me Satanain do të fitojmë ne.
Besoni.
Jeta do të ngadhënjejë mbi vdekjen.
Allah, Allah.
Amin.