Nga Rali LURA

Në dy ditë rradhazi, më 6 e 7 dhjetor 2019, po mbahet në Rrozhajë Manifestimi TradicionalOra e Maleve”, Edicioni i XI-të i tij, te Qendra për Kulturë dhe Hotel “Aldi”.

Programi i veprimtarisë mjaft i pasur: EkspozitaGuri iNusesi piktorit mirditor Pjetër Marku (te GaleriaMagaza”). Filmi shqiptarKoncert vitin 1936” regjizorit Saimir Kombaro. Ansambli i Këngëve e Valleve Shotai Prishtinës. Koncert falenderimi i SHKA “VreloIbrai Rrozhajës. Përurimi i veprësBosnja: Një pikëpamjenga Tirana” i diplomatit, prof. dr. Shaban Murati (flet dr. Çerçiz Loloçi). Ora letrare e “Orës Maleve 2019” – poetët recitojnë poezitë e tyre. Etj.

Manifestimi TradicionalOra e Maleve” ka për kryeorganizator poetin, publicistin, studiuesin, mësuesin, veprimtarin Ali Daci i Rrozhajës Alpeve Shqiptare.