Në cilësi të një miku, dhe bashkëluftetari të lirisë ndiej një obligim ,të i’u falem për nderimin dhe ndihmen tuaj gjatë përiudhës se luftës se vitit 1998 në Zonen e Rugovës!
Do doja që të jemi njeriu i dhjetë i radhës, për urimin e punës suaj ,që betë gjatë vitëve më të veshtira !
Ishte 28Nentori i vitit 1998,kur Rugova për herë të parë festonte ngritjen e flamurit si një Krahinë e njohur për të mira dhe trimeri.

Ishte hera e parë qe në atë Krahinë doli në skenë një ushtri e rregullt për mbrojtje të atdheut:UÇK/ja!
Ushtri që Komandant Zone kishte emruar z. Smajl Hajdaraj për Komandant të Shtabit Rajonal Rugova!

Përkunder dimrit të acart dhe kushteve mjaftë të renda që përshkonte Rugoven e asaj kohe,miqët nuk të harrojnë, por të gjinden ne ditet më të veshtira!
Njera nder to na doli edhe Trimja Rreze Duli e cila na erdhi me ndihma dhe veshmbathje të pa përshkruar ( Miell, gjera ushqimore veshmbathje ),që për atë përiudhë nuk do kishte koment!

Shtrohet pyetja se kush eshtë ai njeri qe ne diten e veshtir nuk kursen për mikun dhe popullin,por, po të jetë nevoja edhe sakrifikohet?
Unë them se vetem njeriu i dinjitetshem dhe atdhedashes eshtë ai njeri,

Pra,ai njeri eshtë RREZE DULI!

Ajo qe na erdhi ne ditet me te veshtira ti festojmë humbjet dhe fitoret e përbashkëta!

Rrezja ishte ajo qe ne ngritje të Flamurit dhe në nderim të 28Nentorit u gjeti në mesin e bashkluftetarve Rugovas duke e përuruar fitoren e luftës dhe festen e 28Nentorit !
Sot dhe në çdo kohë do i falenderohem mikës se Rugovës për respektin dhe ndihmen qe na e bere gjatë kohes se luftes!
Të falem mike ne emer timin dhe bshkluftetarve Rugovës!