Biznesmeni i njohur shqiptar Shefqet Kastrati ka dhuruar një shumë të madhe, për të lehtësuar bashkëqytetarët e tij të goditur nga tërmeti. “Unë dhe familja ime kemi ndarë 1.5 milionë euro që kjo dhimbje e madhe që të lehtësohet sado pak” shprehet zoti Kastrati me këtë rast. “Tragjedia Shqiptare më ka tronditur thellësisht mua dhe familjen time, bashke me vëllezerit e mi” shkruan ai. Pak ditë më parë firma e tij që ka me koncension administrimin e “Rrugës së Kombit” vendosi të paguajë tarifat e makinave që kalojnë me ndihma drejt Durrësit dhe Thumanës. Kjo është shuma me e madhe e dhuruar deri tani në Shqipëri, por ngjarje të tilla.