Perberesit:

– 1 kg patate te bardha
– salce beshamel
– 60 gr djath kackaval i grire
– 30 gr gjalpe per taven
– 200 gr proshute e grire
– 200 gr arra te qeruara
– 200 gr mocarela ne feta
– 15 gr galete
– kripe piper

Pergatitja:

Zieni patatet me gjithe lekure ne uje te bollshem me kripe per 25 minuta. Kullojini dhe lereni te ftohen. Pergatitni salcen beshamel mjaft trashe. Shtoni kackavallin dhe perziejini mire. Qeroni patatet dhe pritini ne feta. Lyeni me vaj nje ene zjarrduruese qelqi dhe mbulojeni fundin e saj me nje shtrese fetash patate dhe mbulojeni me mocarela dhe beshamel, kriposeni dhe hidhni piper. Hapni shtresen e fundit me patate e mbuloni me beshamel te mbetur, galeten dhe gjalpin. Kalojeni ne furre ne temperature 180’C per 25 minuta. Hiqeni nga furra verini thelpinjte e arres dhe sherbejeni te nxehte