Me ty Strateg i luftës, Arkitekt i paqes.

Ramush Haradinaj dha gjithçka për Atdheun.

Kushtrim për Ramushin- Betim për Kosovën.

“Më e shtrenjtë se jeta ime, se familja ime është Atdheu Im”, thoshte Aristoteli i lashtë.
“Ta themi të verteten troç dhe ta mbrojmë atë sikur të gjithë të jenë kundër saj” na ka porositur Ai.Askush me mirë se Kryeministri Ramush Haradinaj nuk i ka përvetësuar këto maksima të filozofit më me ndikim mbi njerëzimin.
“Dua të baj një vepër në sherbim të Atdheut dhe pastaj lë të vdes”, është postulati që na ka lanë shkrimtari Viktor Hygo.”Nderimi më i madh i njeriut në jetë janë plagët që ka marrë në luftë për çlirimin e Atdheut”, është sentenca që na ka lanë Napoleon Bonaparti. iRamush Haradinaj e ka tejkaluar këtë sentencë të Perandorit të Madh.
Familja emblematike Haradinaj i ka dhënë UÇK-së së lavdishme katër gjeneralë dhe kauzës së saj për çlirimin e Kosovës tre deshmorë.
I ka dhanë UÇK-së komandantin e luftës, arkitektin e paqes, vizionarin gjenial, simbolin e qendresës e sakrificës sublime, që ka sfiduar disa herë vdekjen, burrështetasin, pashaportën evropiane të Kosovës Ramush Haradinaj.
Strateg e luftëtar i pathyeshëm në beteja. l paepur e pa kompromis në kurriz të Kosovës në paqe.
Dalzotës dhe dy herë dorëzan vullnetarisht në Hagë, me një betejë të gjatë biblike e qendresë kristiane, vendosmëri e durim të farkëtuar në kudhrën e Profetit Muhamed, me qetësi budiste ia doli të ngadhnjejë dhe të çertifikojë luftën e drejtë të UÇK-së dhe kauzën e saj për çlirimin e Kosovës.
I ndaluar në mënyrë të padrejte në Slloveni, peng politik në Kolmar të Francës me akuza të rreme të një shteti të renë e perseri triumfoi sepse drejtësia e Francës së Liri-Barazi- Vellazërisë e shpalli të pafajshmëm.
Kryeministri Ramush Haradinaj kaloj një sagë të gjatë dhe përmes shumë kasandrash, kurthesh, intrigash, pabesishë e tradhëtishë bizantine por nuk u mposht.
Ai është politikani iluminist i pakompromentueshëm, i pashantazhueshëm, energjik dhe i vendosur, i cili kundërshtoj dhe ndaloi Zajednicën, Osecacionin, ( Republikën Serbska) Prilluzhën, Demarkacionin dhe sëfundmi në Samitin e Berlinit, ndonëse i vetëm shterroi planin djallëzor, endrrat serbiane për ndarjen e Kosovës, në këmbim të njohjes.
Kryeministri Haradinaj i vendosi taksën Serbisë dhe rriti kredencialet e shtetit të Kosovës në arenën ndërkombëtare duke adaptuar reciprocitetin e njohjen e ndërsjelltë e ruajtur sovranitetin.
Qendresa e Tij për të mos hequr taksën ndaj mallrave serbe vuni në levizje planin serb dhe aleatët e Serbisë e kuslingët shqiptar për të nënshtruar Familjen Haradinaj.
Haradinaj s’heq dorë nga ideali si dalëzotës i popullit e vendit të tij që ka derdhur lumenj gjaku në shekuj për liri e pavarësi e drejtësinë e munguar.
A shprehet solemnisht:
“Nuk e shes dinjitetin dhe të ardhmen e vendit tim”.
“Kërkoi institucionalizimin e dialogut pa kushte”.
Një komb pa simbole është si kimia pa Mendelejev.
Çdo komb ka simbolet e veta.
Hebrejtë kanë Moisiun,
Franca ka Karlin e Madh, Napoleonin e Degolin,
Gjermania Frederikun e Madh dhe Bismarkun, Anglia Rikard Zemërluanin, Italia Jul Qezarin, Geribaldin dhe Françesko Krispin, Turqia Ertrugrulin, Osmanin e Sulejmanin e Madhërishëm.
Amerika Xhorxh Uashingtonin, Xhafersonin, Franklinin, Ruzveltin, Afrika Nelson Mandelën.
Kombi Shqiptar ka Aleksandrin e Madh, Pirron e Epirit, Konstandinin e Madh, Gjergj Kastriotin.
Sot Kombi Shqiptar ka një figurë emblematike Ramush Haradinin.
Presidenti i Amerikës Xhon Kenedi thoshte “mos mendoni çfarë ban Amerika per ju por çfarë bani ju për Amerikën”.
Ramush Haradinaj bëri gjithçka për Kosovën, për çlirimin e pavarsinë e saj, konsolidimin e demokracisë e shtetin e së drejtës, integrimin e ruajtjen e integritetit të trojeve stërgjyshore.
E bëri Kosovën më ushtri e theu tabunë, shtriu autoritetin e shtetit në Mitrovicën e Veriut, duke mbrojtur thesarin e saj Trepçën nga lakmitarët, dhe kuislingët që donin ta shisnin për interesat e tyre utilitare.
Përsëri në vitin Jubilar të 20 vjetorit të çlirimit të Kosovës dha dorëheqje për të ruajtur imazhin e qeverisë e shtetit të Kosovës për tu përballur në Gjykatën Speciale pa pushtet, si qytetar i thjeshtë me shpifjet e radhës të fabrikuara nga laboratorët e Serbisë së Vuçiçit dhe argatëve të saj Thaçi e Rama dhe tutorëve të tyre Binomit Putin -Erdogan.
Unioni Artistik i Kombit Shqiptar ju ban thirrje shqiptarëve, patriotëve, nacionalistëve në të gjitha trojet etnike Iliro- dardano-arbërore.
Të gjithë në këmbë me Ramushin.
Ramush Haradinaj bëri gjithçka për Atdheun.
Tani është momenti çdo të bajnë shqiptarët për Ramushin.
Ramush Haradinaj do ia dalë edhe njëherë të triumfojë me apologjinë e UÇK-së e luftës së saj të drejtë.
Ai është Bibla- Kurani-Talmudi jonë.