Të gjithëve na ka ndodhur të paktën një herë të vetme, që të na bëhet lëkura “me kokrra” kur dëgjojmë ndonjë lajm jo të mirë, apo kur jemi shumë të lumtur për diçka.

Por pse ndodh kjo gjë?

Këtë gjë e ka shpjeguar Matthew Sachs, i cili ka qenë student i Universitetit të Harvardit.

Ai morri nën studim disa të rinj që rrëqetheshin kur dëgjonin muzikë të trishtë.

Më pas Sachsse ata të rinj, që kishin arritur të bënin lidhjen emocionale dhe fizike me muzikën në të vërtetë kanë struktura të ndryshme të trurit ndryshe nga ata që nuk krijojnë lidhje të tilla.

E nëse kjo lidhje bëhet sipas Matthew Sachs ndodh ajo që njihet si rrëqethje e mishit, ose siç quhet rëndom m’u bë mishi kokërra kokërra.