Sipas një studimi, duke u zemëruar ju bën të shtoni peshë, sepse ekziston një lirim i tepërt i kortizolit.

Kortizoli, i njohur gjithashtu si hormon stresi, lirohet nga gjëndrat e veshkave dhe sintetizohet falë hormonit të hipofizës ACTH.

Funksionet e kortizolit janë të shumta, në të vërtetë ndihmon në mbajtjen e niveleve të sheqerit në gjak, kontribuon në zvogëlimin e presionit të gjakut dhe intervenon për të parandaluar proceset inflamatore.

Hulumtimi i kryer nga Departamenti i Psikologjisë i Universitetit Yale ka treguar se ekziston një korrelacion i fortë midis kortizolit dhe yndyrës së barkut.

Studimi parashikoi që një grup prej 41 grave kryen aktivitete stresuese gjatë ditës dhe ndërkohë matën nivelet e tyre të kortizolit në gjak.

Së fundi, u konkludua se gratë që ishin më të zemëruara gjatë testit ishin gjithashtu ato që kishin një perimetër më të madh të belit.