Studimet kanë treguar se karotat zvogëlojnë rrezikun e kancerit të mushkërive, kancerit të gjirit dhe kancerit të zorrës së trashë.

Falcarinol është një pesticid natyral i prodhuar nga karota që mbron rrënjët e saj nga sëmundjet kërpudhore.

Ky përbërës lufton edhe këto lloje të kacereve. Një studim i bërë tek minjtë tregoi se 1/3 e minjve që hanë karota kanë shanse më të vogla që të përballen me kancer.