Më 4 mars 2019, ditë e hane, ora 11.00, në Muzeun Historik Kombëtar (Salla UNESCO) në Tiranë do të organizohet veprimtaria: “Akademi Promovimi dhe e Çmimeve”.

Në këtë veprimtari do të ndahet dhe çmimi “Hasan Prishtina”.

Janë ftuar të marrin pjesë kryetarët e bashkive të Tropojës, Kukësit e të Hasit, të Shkodres, Malësisë së Madhe, Vaut të Dejës, Pukës e të Fushë Arrëzit, si dhe të Tiranës e Durrësit. Janë të ftuar dhe kryetarët e komunëve të Gjakovës, Decanit, Pejës, Junikut, Prizrenit, Rahovecit, Istogut (Burimit), Klinës dhe i Prishtinës. Janë të ftuar dhe kryetarët e komunave me shumicë shqiptare të Ulqinit e Gucisë, të Tuzit e Plavës, etj.