Sapo më erdhi e përgatitur për botim. Faleminderit, shkrimtarit, publiçistit , mikut tim te shtrenjtë, Sulejman Dërmaku- Prishtinë, per redaktimin, faqosjen, kopertinen, në nivele cilesore, i gjashti liber qe kalon ne dritoren e tej rrezatore..Kjo kartolinë niset per dashamiret- lexues, sidomos femijtë dhe t` rinjtë, mesuesit e letërsise, një grusht poema eopik-historike, një plotesim dijesh, faktesh përmes artikulimit të shqipes së kulluar..Se shpejt do të jetë botuar e do nist udhes mundimeve kah ngjitet libri i plaguem, sot!! Po permbyll ciklin prej kater botimesh per Atdhetarinë, Arberinë, Shqiperinë, amën e shpirtit..nje detyrim i madh i unit tim poetik- letrar!!