Mërgimtarët nga Hoti, i Plavë-Gucisë përmbyllen një aksioni te suksesshëm për nxënësit e shkollës se Plavës. Duke par nevojën e domosdoshme për te ua lehtësuar shkollimin vogëlushëve tanë ne vendlindje ne Hot dhe vendbanime shqiptare filluam një fushat per grumbullimi te parave për blerjen e një minibusi i cili do te jetë ne shërbim te nxënësve qe po rriten ne vendlindje. Ky aksion u përmbyll me sukses ku nuk mungoj për asnjë çast zemërgjerësia dhe humanizmi si virtyt i rrallë ky i dëshmuar i trevës tonë.
Ceremonia e dorëzimit te minibusit u be sot me 23 Janar 2019 ne Plave ku përfaqësuesesi i Këshillit Iniciues nga New Yorku ne vendlindje Zt Ibër Hoti njehrit edhe këshilltar i vetëm shqiptar ne asamblenë e Plavës beri dozimin e minibusit drejtorit te shkollës se Plavës, zt Igor Vukliq.
Ky minibus dhuratë e Hotjnve nga mërgata ne SHBA do te jete ne dispozicion te nxënëseve ekskluzivisht ne relacionin Plave-Hot dhe Plavë- Hakaj.

                Përmes këtij publikimi dhe njoftimi informojmë publikun e gjere per ketë aksion të suksesshëm dhe njëkohësisht shprehim mirënjohjen dhe konsideratën tone me te lart për te gjithë ata qe pa hezitim përkrahen këtë aksion te domosdoshëm dhe me shume vlere për vendlindjen.
                Si dikur baballarët tanë qe u flijuan për Plave Guci edhe ne bijët e atyre trevave kreshnikësh edhe pse jemi në mërgim si rrjedhojë e politikave antishqiptare, vendlindjen për asnjë çast nuk e harrojmë.

                Për këtë aksion kontribuan:

Shaban Rexhi Sinanaj $ 2000
Max Hoti. $ 1000
Insuf Sinani Mehaj $ 1000
Imer Sinani Mehaj $ 1000
Kujtim Asllani Mujaj $ 1000
Omer Kuka $ 1000
Demë Hoti $ 1000
Ali Hoti $ 1000
Naser Xh. Mehaj. $ 1000
Shpend Islami Haxhaj $ 1000
Rrustem Sinani Sinanaj $ 1000
Ismet Sinani Sinanaj $ 1000
Shefket Sinani Sinanaj $ 1000
Xhafer Sinani Sinanaj $ 1000
Hazir Rexhi Sinanaj. $ 1000
Besim Beshkovic. $ 500
Selim Serdanovic. $ 500
Zef Martini Gjelaj-Hoti $ 500
Dino Cirikovic $ 500
Ramë Ujkan Hoti $ 500
Adem Kadria Sinanaj $ 500
Kamer Kadria Sinanaj $ 500
Djemt e Rexhep Selmanit Mujaj $ 500
Sadri Xhema Mehaj $ 500
Aleksander Vilajeti. $ 300
Orl Ramadani Mehaj $ 200
Safet Rexha Sinanaj. $ 200
Skender Rexha Sinanaj $ 200
Shaban Rexhepi Haxhaj $ 200
Omer Ibrahimi Hoti $ 200
Beqir Neziri Haxhaj $ 200
Rrustem Sadria Sinanaj $ 100
Zymer Sadria Sinanaj $ 100
Oltion Vela $ 100
Kreshnik Murati $ 100
Faton Alickaj. $ 100
Alma Deda $ 100
Arjola Gazivoda $ 100
Nora Marini $ 100
Bobby Asanaj $ 100
Nick Camaj $ 100
Bekim Vuçetaj $ 100
Enver Zeneli Sinanaj $ 100
Brahim Halili Sinanaj $ 100
Gani Pejçinovic. $ 40