Apple prezanton “Smart Battery”, kasën inteligjente të Iphone

Apple ka prezantuar Smart Battery e cila është një kasë për iPhone XS dhe XS Max, e dizajnuar të zgjasë në mënyrë të konsiderueshme jetëgjatësinë e baterisë tuaj.

Apple thotë se versioni i kasës për iPhone XR zgjat kohën e bisedës në 39 orë nga 25, përdorimin e internetit deri në 22 orë nga 15 që mund të jetë, dhe shikimi i videove deri në 27 orë nga 16 orë që mund të keni në dispozicion pa të.

Kasa e prezantuar së fundmi nga Apple do të ketë një kosto prej 129 dollarë për përdoruesit e Iphone. Këto kasa të reja të Apple shtojnë disa veçori që nuk ishin të disponueshme më parë: mund të ngarkoni me shpejtësi kasën dhe telefonin, nëse keni fishën dhe karikuesin e duhur, ose mund ta vendosni telefonin së bashku me kasën e tij në një karikues me wireless në mënyrë që të bëhet e mundur karikimi i të dyjave në të njëjtën kohë.

Apple thotë se karikuesi me wireless 5W që vjen së bashkua me iPhone do të ngarkojë telefonin fillimisht, dhe më pas kasën, ndërsa një karikues wireless 10W ose 12W do të mund të karikojë të dyja njëkohësisht. Në një karikues pa tel, iPhone do të ngarkojë para se rasti të fillojë të mbushë rezervuarin e saj. Kasat kanë një Lightning port në pjesën e poshtme që mbështet të dhënat dhe kalimin e audios në lidhje me karikimin me bateri.

Ju mund të lidhni kufjet tuaja në këtë port ose të lidhni telefonin me një kompjuter ose sistem makine për CarPlay pa pasur nevojë të hiqni kasën. Ajo sillet në thelb në të njëjtën mënyrë si Lightning port që është në telefon. Kasa e baterisë inteligjente është në gjendje të mbajë me lehtësi iPhone XR të ngarkuar me 100 për qind për një ditë të tërë përdorimi.

Ajo në mënyrë efektive zgjat jetëgjatësinë e përdorimit të telefonit për dy ditë nga një, duke bërë të mundur që për çdo përdorues të Iphone të mund të kenë në dispozicion dy ditë të plota praktike përdorimi të telefonit të tyre.