GAZETA “TROPOJA” E SHKURTIT 2019

Nga Valdet ERMALI

Doli në qarkullim Gazeta “Tropoja”, Nr. 6 i saj, i shkurtit 2019, në faqet e së cilës mund të lexoni:

1.- Dr. Islam Lauka, ambasador: Jo platformë bisedimesh me Serbinë, por strategji koherente. (Faqe 2).

2.- Prof. asoc. dr. Nezir Mekshiqi, ing. gjeolog: “Pasuritë minerale të Qarkut të Kukësit nuk kanë ndikuar aq sa duhet në zhvillimin ekonomik e kulturor të tij” (Faqe 13 e 14).

3.- Alessandro Gnocchi: “Një sagë e vogël” e Besnik Mustafajt botohet edhe në Itali  (Faqe 6).

4.- Harry Bajraktari – Nderi i Kombit: Pesë shkrime: Lidhja e Pejës “Besa-Besë”. 103 vjet nga vrasja e Isa Boletinit. Dr. Ibrahim Rugova – arkitekti i Pavarësisë së Kosovës. Masakra e Reçakut lëvizi botën përpara. Letër Tubimit Përkujtimor në Strellc, me rastyin e 16-vjetorit të vrasjes së kolonel Tahir Zemajt. (Faqe 12).

5.- Hysni Osmanaj: Geghyseni – Nderi i Kombit. /Studim / (Faqe 4 e 5)

6.-  Prof. aso. dr. Shefqet Hoxha, Mësues i Popullit: Sa bajrakë ka pasur Malësia e Gjakovës. (Faqe 15)

7.- Niman Ferizi – Mësues i Popullit:  Familja Curri / Monografi e shkurtë për Bajram Currin – Hero i Popullit/. (Faqe 9)

8.- Sulejman Dida, zv/kryeredaktor i gazetës: I varfin qoftë shejtoni, po jo Kukësi. (Faqe 3)

9.- Dr. Alban Dobruna, historian: – Konferenca e Bujanit ishte dhe mbetet një nga ngjarjet më të ndritshme të historisë në Kosovë. (Faqe 10)

10.- Sokol Kolgjini, kryetar i Shoqatës “BpB” – Kukës: Kur mungojnë kapacitetet për vetkorrigjim. (faqe 3).

11.- Gëzim Prengzi, studiues, Tropojë: Bylbyli që këndoi këngën më të bukur të lirisë. (Faqe 18)

12.- Ibrahim Kadri Malaj, studiues, Tropojë: “Operacioni Gjerman i Dimrit 1944 në Malësinë e Gjakovës. (Faqe 11).

13.- Riza Çelaj, mësues, publicist, Tropojë:  Në Tropojë, rrëzë Shkëlzenit. / Përshkrim/ (Faqe 5, 23)

14.- Botimet Tropoja: Konkurs Poetik për dëshmorin Bylbyl Hazir Breçani. (Faqe 18).

15.- Ing. Sadri Isufi, ish kryetar i Bashkisë së  Bajramcurrit: – Mirënjohje e respekt për inxhinierët e talentuar të Malësisë së Gjakovës. (Faqe 7).

16.- Zeqir Lushaj, publicist: Një herë ra në gjunj: para Flamurit /Në përvjetorin e rënies së Isa Boletinit, Hero i Popullit/ (Faqe 8).

17.- Migena Arllati, zv/kryeredaktore e gazetës: Në fillim të një nisme. (Faqe 10)

18.- Faqja e Zeqir Lushaj: “E dua borën” (Poezi) dhe “Kur të uron Ram Muja i Grisë” (Ravijëzime) (Faqe 8).

19.- Lili Kristuli – Itali, ish mjeke në Tropojë: “Ke lakra në kokë”./Tregim i jetuar/ (Faqe 21)

20.- Intervistë me ing. elektroenergjitik Bardhok Rajta: Në jetë kam bërë zgjedhjen e duhur /Dhënë publicistit, studiuesit e poetit Nikollë Loka/ (Faqe 17).

21.- Ibrahim Kadri Malaj: Bajrakët dhe bajraktarët në Malësinë e Gjakovës / Pjesa e tretë dhe e fundit/. (Faqe 15).

22.- Qazim Selimaj, studiues: Luftërat e Valbonës (III). (Faqe 9).

23.- “Qyteti i Bajram Currit në këtë buzëmbrëmje të 14 janarit 2019: i bardhë, i ftohtë, i boshatisur. (Foto e teksti nga Avni PONARI) (Faqe 1).

24.- Pjetër Meta- Perpali: Lekbibaj  i Nikaj-Mërturit: formimi, historia e kultura. (Faqe 20)

25.- Lili Kristuli: Shkrimet e dy vajzave tropojane /Për Valbona Hykaj dhe Ardita Lushaj/ (Faqe 21).

26.- Faqja e Lulzim Logut: Zëri befasues poetik i vajzave tropojane. /Shënim nga Lulzim Logu/ (Faqe 19)

27.- Almona Bajrami: Egoaltruizëm. /Poezi/ (Faqe 19)

28.- Aldona Gjediaj: Fillikat vet. / Poezi/ (faqe 19)

29.- Elona Zhana: Sherri me kohën. /Poezi/ (Faqe 19)

30.- Daniela Kortoçi: Mes fjalës. /Poezi/ (Faqe 19).

31.- Manjola Brahaj: Vetëm unë. /Poezi). (Faqja 19).

32.- Migena Ramaj: Ajo. /Poezi /. (Faqe 19).

33.-Hysen Osmanaj:  Mujo Bajram Sokolaj i Malësisë së Gjakovës. (Faqe 22)

34.- Qamil Sadikaj – një kuadër model, jo vetëm si profesionist, por mbi të gjitha si njeri. (Faqe 22)

35.- Ramiz Lushaj: Azize Binakaj-Kasumaj – kjo nanë krenare, kjo nanë shqiptare (Faqe 22).

36.- Hatë Shpata-Madani. (Faqe 22)

37.- Ismet Balaj: Kulla trekatëshe e Hajdarëve të Luzhës, banesë e fortesë. /Studim/ (Faqe 20).

38.- Zeqir Lushaj:  Njeriu emblematik Kukel Ndou i Curraj Epër  (Faqe 8)

39.- Faqja e Migena Arllatit: Profili i krijuesit Jeton Kelmendi. (Faqe 10).

40.- Kadri Zmajl Sokolaj – Bajraktari i Dragobisë, i “Shtatë Grykave”. /Foto-tekst/ ( Faqe 15).

41.- Guxim Alimani: Heronj të gjallë që sfidojnë natyrën. (Faqe 16)

42.- Rajmona Maleçka: Bylbyl Hazir Breçani. /Poezi / (Faqe 18)

43.- Naim Fetaj i Deçanit: Shkruaj prej një varri / Kushtim poetik për dëshmorin Bylbyl Hazir Breçanin/ (Faqja 18).

44.-  Prof. Asoc. Dr. Ndoc Paplekaj, poet, shkrimtar, përkthyes, nga Vallznia Paplekaj e Lekbibajve të Nikaj-Mërturit. (Faqe 20).

45.- Halil Ahmeti i Ponashecit të Gjakovës. /Foto-tekst/ (Faqe 2)

46.- Pesë numrat e parë të gazetës “Tropoja”./Gazeta nr. 1 e shtatorit 2018; nr. 2 e tetorit 2018; nr. 3 e nëntorit 2018; nr. 4 e dhjetorit 2018; nr. 5 e janarit 2019/ (Faqe 23)

47.- Reklama e Portalit Limit.al  (Faqe 23).

48.- Botimet “Tropoja”  /Reklamë/ (Faqe 23)

49.- Abonimet e janarit në gazetën “Tropoja”. (Faqe 23).

50.- Mehmet Elezi: Si mund të gjendet Rexhep Shahu? /Faqe 6)

51.- Ndoc Logu: Njëri nga 200 petritat e një bote të re (II) /Studim/ (Faqe 16).

52.- Reklama e Sigal mbi investimet për një pension privat. (Faqe 24).

53.- “Peisazh dimri” – vepër e piktorit Sami Morina i Gjakovës. (Faqe 6).

Tani po përgaditet gazeta “Tropoja” nr. 7 e marsit 2019.

Me 4 mars 2019, ora 11.00, në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë (Salla UNESCO) do të organizohet veprimtaria “Botimet Tropoja: Akademi Promovimi dhe e Çmimeve”.