Ky është ‘super ushqimi’ që parandalon dhjetëra sëmundje. Njihuni me 11 përfitimet shëndetësore të tij!

Xhenxhefil është ndër erëzat më të shëndetshme (dhe më të shijshme) në botë.

Ai është pasur me lëndë ushqyese dhe komponime bioaktive që janë shumë të shëndetshme për trupin dhe trurin tuaj.

Këtu janë 11 përfitime shëndetësore të xhenxhefilit të nxjerra nga studimet shkencore.

Xhenxhefili përmban gingerol, një substancë e fuqishme që gjendet në shumë medikamente

Mund të ndihmojë në parandalimin e vjelljes dhe sidomos sëmundjeve të mëgjesit

Mund të zvogëlojë dhimbjen e muskujve dhe të ndikojë në përmisimin e humorit tuaj

Efektet anti-inflamatore mund të ndihmojnë me osteoartritin

Xhenxhefili mund të zvogëlojë drastikisht nivelin e sheqerit në gjak dhe të përmirësojë faktorët që mund të çojnë në sëmundje të zemrës

Mund të ndihmojë sistemin e tretjes

Xhenxhefili pluhur ndihmon në zvogëlimin e dhimbjeve menstruale

Mund të mund të ulë nivelin e kolesterolit

Përmban një substancë që mund të ndihmojë parandalimin e kancerit

Mund të përmirësojë funksionin e trurit dhe të mbrojë kundër sëmundjes së Alzheimerit

Përbërësi aktiv në xhenxhefil mund të ndihmojë në luftimin e infeksioneve

Së fundi, xhenxhefili është një “super ushqim”.