Birra më efektive se paracetamoli në ndalimin e dhimbjes së kokës

Kur ke dhimbje koke, e vetmja zgjidhje duket të jetë barnat farmaceutike. Megjithatë, një revolucion mund të vijë.

Sipas një studimi të botuar në “The Journal of Pain”, dy gota birrë mund të jenë më efektive sesa ilaçi i dhimbjes.

Ngritja e përmbajtjes së alkoolit në gjak me rreth 0.08 për qind i lejon trupit të reduktojë në mënyrë të moderuar intensitetin e perceptimit të dhimbjes.

 

Hulumtuesit shpjeguan: “Rezultatet sugjerojnë se alkooli është një analgjezik efektiv që siguron reduktime klinike të ndjeshme në rezultatet e intensitetit të dhimbjes. Kjo shpjegohet me abuzimin ndaj alkoolit nga ata që kanë dhimbje të vazhdueshme, pavarësisht pasojave të mundshme për afatgjatë “.

 

Megjithatë, nuk është e qartë nëse alkooli pakëson ndjesinë e dhimbjes sepse ndikon në receptorët e trurit ose sepse zvogëlon tensionin. Dr. Trevor Thompson, i cili udhëhoqi studimin në Universitetin e Greenwich në Londër, tha për The Sun: “Alkooli mund të krahasohet me ilaçe opioide si kodeina dhe efekti është më i fuqishëm se paracetamoli”.

Megjithatë, edhe ekspertët janë të prirur për të bërë të qartë se rezultatet e studimit të ri nuk duan të thonë se alkooli është i mirë për shëndetin dhe përsërisin në periudhën afatgjatë, efektet e konsumit të alkoolit janë absolutisht të dëmshme.