Receta e ditës/ Fiq me çokollatë

Përbërësit:

500 gr fiq
200 gr bajame
150 gr fruta të veshura me sheqer
100 gr sheqer pluhur
150 gr çokollatë

 

Përgatitja:

Pastroni me kujdes fiqtë dhe pritini në gjysmë, ndërkohë vini bajamet për të pjekur në një enë dhe kthejini herë pas here për të evituar që të digjen pasi të jenë pjekur.

Grijini bajamet me një thikë dhe mbushni gjysmën e një fiku. Mbushni dhe gjysmën tjetër me frutat me sheqer dhe më pas mbyllini. Procedoni në të njëjtën mënyrë më të gjithë fiqtë që keni në dispozicion dhe më pas vërini me kujdes në një letër alumini.

Funi në furrë fiqtë për 15 minuta me 150′C.

Ndërkohë shkrini çokollatën dhe pasi fiqtë të jenë gati futini në çokollatë.

Shërbeni pasi t’i keni hedhur sheqerin pluhur.