Një tjetër Teleferik do të ndërtohet në Shqipëri. Zbulojeni se ku!

Në tjetër teleferik do të ndërtohet në Shqipëri. Pas atij në Malin e Dajtit, i radhës do të jetë në “Sari Salltik”, në malin e Krujës.
Është ky vendimi i miratuar në mbledhjen e së mërkurës në Këshillin Kombëtar të Territorit. Leje ndërtimi për ndërtimin e këtij teleferiku i është dhënë shoqërisë “Urbatrans” sh.p.k dhe ndërtimi i stacioneve dhe objekteve të shërbimit do të jenë 1 katëshe.

Shpella e shenjtë e malit të Krujës mban brenda shumë mistere. Historitë paranormale nisin në vitin 1325, kur në Krujë mbërrin nga Turqia Sari Salltiku, i dërguari i Haxhi Bektesh Veliut. Ai u vendos pikërisht në këtë vend, për të ushtruar ritet fetare larg njerëzve.

Kur shteti i shpalli luftë fesë, “Sari Salltiku” u vendos të prishej. Sekretari i organizatës së partisë urdhëron një komunist, që të shembte vendin e mirë. Pasi e prishi, ai gjeti vdekjen nga shembja e dheut.

Një tjetër nxitoi të marrë gurët e tyrbes së shkatërruar, por natën në ëndërr ishte shfaqur zëri, që e urdhëronte t’i kthente gurët në vend. Të tilla rrëfime mbeten dhe sot e kësaj dite në kufirin midis gojëdhënës dhe reales.