10 vendet me pagën minimale më të lartë në botë

Ka mbi 180 vende në botë dhe kjo paraqet vështirësi në gjetjen e vendeve me strukturat më të mira të pagave. Për shkak të kësaj, standardet e pagës minimale janë bërë shkallët më të lehta për përcaktimin e vendeve me strukturat më të mira të pagave në botë.

Faqja Albanian Construction Portal ka bërë një përmbledhje të Top 10 Vendeve me Paga Minimale më të Lartë në Botë. Kriteret për përcaktimin e pagave minimale ndryshojnë nga një vend në tjetrin. Disa vende përdorin klasat e moshës, ndërsa të tjerët konsiderojnë shumë faktorë të tjerë, përfshirë kohëzgjatjen e punës dhe ekspertizën formale midis të tjerave. Për shkak të faktit se shumica e këtyre vendeve janë të vendosura në Evropë, është lehtësisht e pranueshme që Evropa të jetë kontinenti me strukturat më të mira të pagave në botë.

  1. Australia

Australia mban pagën minimale më të lartë në botë. Paga minimale për orë në Australi vlerësohet në 18.29 dollarë australianë.

  1. Luxemburgu

Luksemburgu ka një pagë minimale prej 11.55 euro.

  1. Belgjika 

Belgjika ka pagën minimale të tretë më të lartë në botë. Çdo punonjës belg, i cili është 21 vjeç ose më lart, merr pagën minimale prej 10.16 dollarë në orë.

  1. Irlanda   

Irlanda mban vendin e katërt në listën me vendet që kanë pagën minimale më të lartë me 9.89 euro për orë.

  1. Franca  

Franca ulet në pozitën e pestë midis vendeve me strukturat më të mira të pagave minimale në botë. Një punonjës në Francë merr pagën minimale prej 9.76 euro në orë.

  1. Hollanda 

Në një javë pune që mbulon 40 orë, paga minimale për orë për një punonjës, i cili është 22 vjeç ose më lart, është 9.11 euro.

  1. Zelanda e Re

Norma minimale e pagave për orë që u jepet punëtorëve që janë 18 vjeç ose më shumë është 15.75 dollarë që përdoren në Zelandën e Re.

  1. Gjermania  

Paga minimale në rang vendi për sa i përket Gjermanisë është rreth 8.88 dollarë në orë por që një shifër e tillë mendohet të jetë fleksibël në bazë të punës dhe moshës.

  1. Kanada

Bazuar në të dhëna norma minimale e pagave në Kanada është rreth 10.72 dollarë në orë.

  1. Mbretëria e Bashkuar

Mbretëria e Bashkuar qëndron në vendin e fundit të listës me një pagë minimale prej rreth 9.36 dollarë në orë por që mund të jetë edhe më e ulët për shkak se ajo bazohet tek mosha dhe aftësitë.