Aroma e luleve redukton stresin

Një aromë e bukur e luleve, ka ndikim mjaft të madh në aktivitetin e gjeneve dhe të qelizave tuaja të gjakut.

Prandaj sipas hulumtimeve të fundit bëhet e ditur që aroma e luleve redukton dukshëm nivelin e stresit, shkruan healthydiet, transmeton Klan Kosova.

Një hulumtim i tillë u krye në Japoni, ku eksperimentet u kryen në disa situata stresuese.

Arsyeja që aroma e luleve qetëson kur jeni të stresuar është impakti linalool agjent kimik në disa lloje lulesh si portokalli, mango apo limoni.

Këto studime rezultuan se linalooli kryen veprim represiv mbi disa ndryshime në qelizat e gjakut në atribuimin e stresit.