Mirdita udhëbajraku

 

Nga Namik Selmani

 

Po më pret Mirditë e Shkronjës

Të marr palët e kurorës.

Ta bëj emrën gur Bukmire

Ta bëj hapin dritë drite.

 

Më pret fjalë e mencuruar

Mal më mal filiz i shtuar

Gemb më gemb zgjohet burimi

Tel më tel zgjohet kushtrimi.

 

Marr në krahë ëndrrën martire

Plumbat bëhen dritë lirie

E mbjell lulen në murranë.

Zgjoj kah motesh Kapedanë

 

Dëgjoj zanin e Ndrecë Gjokës

N’prag t’kasolles po zgjoj shkollën

Kur të dalë në maja dielli

E baj zemrën bash si qielli.

 

Prag më prag prek andrën shqipe

Me Gjokë Becin, Bacë Mirdite

Kapedan mes vargjesh thurur

Ta kam borxh fjalën e bukur!

 

O Mirditë, o dritë bajraku

Gur më gur lumnoka pragu.

Ku gurron mes lisash kroni

Po piskon Shtjefën Gjeçovi.

 

Po piskon martinë e fjalës

Ndë Orosh si palë e dallgës.

Te një shkëmb ku vjen shqiponja

Te Mirdita ballëkurora.

 

Në kuvende baj pajtimin

Në altar e bekoj birin.

Dhe me dhëmbë piskoj këmbanën

Besë e trollit ma than plagën.

 

Boston, 13 shtator 2018